Régió

Februártól zavartalanul működik az éjszakai ügyelet Léván

Léva | A kórház vezetésének a megyével egyeztetve sikerült elérnie, hogy februártól ismét zavartalanul működjön a sürgősségi betegellátó központ a felnőttek számára Léván.
Száz Ildikó

2019. február 13. 18:00

A lévai kórházban mostantól minden nap lesz ügyeletes orvos, aki este tízig fogadja a betegeket (A szerző felvétele)

Szorosabbá válik a kapcsolat Léva önkormányzata és a megyei fenntartású egészségügyi központ között. Ján Krtík polgármester meghívta Anton Hanušín kórházigazgatót a lévai testület február 21-i ülésére. Több százan írták alá azt a petíciót, amelyben a lévai és régióbeli lakosok tiltakoztak a sürgősségi betegellátás megszüntetése ellen. A betegek egy részét az éjszakai ügyelet helyett a kórházi osztályokon látták el, néhányan Aranyosmarótra, Nyitrára vagy Érsekújvárba voltak kénytelenek utazni, hogy megfelelő egészségügyi ellátást kapjanak. A tiltakozók kérték, hogy Nyitra megye önkormányzata a lévai képviselőkkel, valamint a környező községek önkormányzataival közösen találjon hatékony megoldást a problémára. Léván a sürgősségi betegellátást a kórház üzemelteti, a központ vezetésének sikerült megegyezni az ügyeletet vállaló orvosokkal.

Munkanapokon 16-tól 22 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 7-től 22 óráig kereshetik fel a betegek a lévai éjszakai ügyeletet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Enyhén csökken a munkanélküliség

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Frissítve

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Minél hamarabb kerül a beteg orvoshoz, annál eredményesebben lehet javítani a hallást

Felújítják a balesetveszélyes a vasúti átjárót Galántán

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?