Régió

Esőre és szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

Az ország egyes részein esőre és erős szélre lehet számítani. Erre a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) figyelmeztetett.
TASR

2018. július 18. 12:21

Illusztrációs felvétel - TASR-felvétel

Az intézet másodfokú figyelmeztetést adott ki a Námesztói, Turdossini és a Poprádi járásban (okres Námestovo, Tvrdošín, Poprad), amely csütörtök (július 19.) 20:00 óráig van érvényben. Akár 60-120 milliméternyi csapadék is leeshet, ami lehetséges veszélyforrást jelent az emberekre. 

A SHMÚ ezenkívül elsőfokú figyelmeztetést adott ki Észak-Szlovákia többi részében, amely csütörtök 15:00 óráig van érvényben. Akár 40-60 milliméternyi csapadék is leeshet. 

A meteorológusok az erős szélre is figyelmeztetnek az érintett területeken, ezért szintén elsőfokú riasztás lépett érvénybe, amely szerda 18:00 óráig tart. A széllökések sebessége elérheti a 65-80 km/órát. 
 

A SHMÚ ezenkívül az esőzések miatti áradásokra is figyelmeztetett a Námesztói, Turdossini, Liptószentmiklósi, Poprádi, Késmárki és Ólublói járásban (okres Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa). A figyelmeztetés szerda 12:00 órától csütörtök (július 19.) 12:00 óráig van érvényben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Jobban bízunk az EU-ban

VIDEÓ: Ez történhet, ha balesetet szenved, és nincs bekötve a biztonsági öve

A DAC-ban Jedlička, a Slovanban Moha volt a legjobb - osztályozókönyv a derbi után

AKO-felmérés: Šefčovič végezne Mistrík és Čaputová előtt az első fordulóban

Dior-álmok a londoni múzeumban

Leszakadt a kultúrház mennyezete Tiszacsernyőben, öt sérült van

Legfrissebb galériák
Olvasta már?