Régió

Elkészült az alistáli kerékpárút

Alistál | Valamiképpen mindig kimaradt a falu a csallóközi bicikli utak programból, pedig ha valahol, akkor ezen az Alistáltól Nyárasd felé vezető úton nagy szükség volt rá. Másodrendű útról van ugyan szó, amely nem túl széles, de rendszeres rajta a kamion forgalom, ami viszont nagyon veszélyes volt a biciklisek számára.
Somogyi Katalin

2018. október 17. 19:12

Végre biztonságosan kijutnak a biciklisek és gyalogosok az alistáli vasútállomáshoz (A szerző felvétele)  

Ráadásul ez az út vezet az alistáli vasútállomáshoz, tehát sokan használják gyalogosan is. 2015-ben a bicikliút az első projektek között volt, amit a falu elkészíttetett és benyújtotta a nagyszombati megyeszékhelyre, amely 2017-ben rábólintott a finanszírozására. „A kivitelező cégnek, amely megnyerte a megyei közbeszerzést az útépítésre, először be kellett fejezni a már megkezdett munkáit, így a bicikliút talajmunkáit csak ősszel tudták elkezdeni. A tavalyi ősz ráadásul elég keményen indult, sok esővel és a fagyok is gyorsan beálltak. Mire az aszfaltozásig jutottak el a munkák, már jócskán benne jártunk a télben. Tény és való, hogy van egy szakasz, főleg az Alistál felől kezdődő részen, amely kicsit hullámosabbra sikeredett, de nem balesetveszélyes Az út további része viszont szép egyenes.”- magyarázza Horváth Tamás polgármester.

2018. október 8. 19:30

Útfelújítás Alistálon

„Sokkal rosszabb állapotú kerékpárutak is vannak a megyében, a lényeg az, hogy megvan és biztonságosan ki lehet jutni a vasútállomásra. Sajnos nem kaptuk meg a teljes összeget, amelyet a szakértők a projekt költségvetésére terveztek, így abból kellett gazdálkodni, amit a megye jóváhagyott, ami 140 ezer euró volt, ezt a megye fizette ki, a falu önköltségen készíttette el a projektet. Ha így vesszük, akkor a falu kapott egy ingyen bicikliutat ráadásként a felújított állomáshoz és az új vasútátjáróhoz.”- nyugtázza a polgármester. Egyelőre két, mezőgazdasági gépeknek szánt átjáró halad át az úton, de a község ígéretet kapott a megyétől, hogy ehhez még továbbiakat hozzáépíttet. A polgármester szerint nagyon jó az együttműködés a nagyszombati önkormányzat és a falu közt, ez az út is ezt hivatott bizonyítani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Szállodákat és katolikus templomokat ért terrortámadás Srí Lankán, több száz áldozat

Videón az egyik Srí Lanka-i robbantás

Furgon és autó ütközött, mentőhelikoptert kellett hívni

VIDEÓ: Centikkel tudta elkerülni az irányíthatatlan kamiont az autós

Gašpar már évekkel ezelőtt tudta, hogy Vadala olasz maffia-sejtet hozott létre Szlovákiában

Nyugalomban zajlik az ukrán választás, Zelenszkij és Porosenko már szavazott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?