Régió
Gyülekeznek a tüntetők és a sajtó képviselői - Képarchívum

Elégedetlen szülők tiltakoztak a muzslai iskolaigazgató leváltása ellen

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. április 11. 17:27

Frissítve
Muzsla | Este fél hat körül kezdtek gyülekezni a tiltakozó szülők Muzslán, ahol nagy vihart kavart, hogy nemrégiben Farkas Iván polgármester az állami tanfelügyelet jelentésére hivatkozva leváltotta az Endrődy János Alapiskola igazgatónőjét, Zalaba Zsófiát.

Közben a helyi képviselő-testület is ülésezett, a képviselők elfogadták a polgármester javaslatát, amelynek értelmében a helyi televízión kívül egyetlen média sem készíthet az ülésen hang- és képfelvételt.

A tiltakozók kétszáz fős tömegét csak azután engedték be a képviselő-testületi ülésre, hogy a "Demokrácia" jelszót skandálták. A helyszínen rendőrök is voltak. Az iskola helyzete az ülés utolsó napirendi pontja volt.

 

2018. április 6. 12:24

Leváltották az iskolaigazgatót, ismét áll a bál Muzslán
Muzsla tiltakozás
Oszlik a tömeg a képviselő-testületi ülés után - Gulyás Zsuzsanna felvétele

Az önkormányzat ülése 19:50-kor ért véget. A heves indulatokkal fűtött vita részleteiről lapunk pénteki számában számolunk be.

 

HELYREIGAZÍTÁS

Farkas Iván muzslai polgármester csütörtökön lapunktól SMS-ben helyesbítést kért, amiatt, hogy online tudósításunkban kétszáz tiltakozóról írtunk. „70 tüntető volt a téren, 46-an jöttek be a tanácsterembe. Mindkét esetben kevesebb mint a fele muzslai” – írta a tiltakozók számát becsülő adatunkra hivatkozva. A kérdésre, hogy mire alapozza állítását, hiszen végig a tanácsteremben ült, ezt válaszolta: „Dolgozóim megszámolták. Megszámolták azt is, hogy 34 muzslai volt közöttük”.

(guzsu)

Önnek ajánljuk