Régió

Díjat nyert a komáromi kórház innovatív onkológiai központja

Komárom | Az Agel csoport által működtetett komáromi kórház komplex onkológiai központjának projektje díjat nyert a szlovák orvostudomány területén jelentkező innovációkhoz való hozzájárulásért a TOP Innovációk az Egészségügyben 2018 országos felmérés keretében. Utóbbi célja kiemelni azokat a munkahelyeket, teljesítményeket, műtéteket, illetve technológiákat, amelyek jelentősen növelik az egészségügyi ellátás színvonalát Szlovákiában. A laikusok és a szakemberek nyáron szavazhattak online az ankét keretében.
TASR

2018. szeptember 24. 17:22

- Képarchívum, illusztráció

Miroslav Jaška, a komáromi kórház igazgatója szerint a komplex onkológiai központ a legmodernebb kezelést nyújtja, amely fokozatosan kiszorítja az eddig használt módszereket. Az egészségügyi szolgáltatást mintegy félmillió lakos veheti majd igénybe, főleg a déli és a közép-szlovákiai régiókból.   

„Jelenleg zárjuk le a kiépítés első szakaszát, amely egy négymillió euró értékű beruházást igényelt. Ennek része egy modern lineáris gyorsító és egy CT-szimulátor beszerzése is” – számolt be róla Jaška. A terv szerint decemberben nyitják meg a sugárterápiás osztályt.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Bővül a Čaputovát támogatók köre

Kiskát kihallgatta a NAKA

Brexit - Theresa May csak rövid halasztást kér

Uránt szállító konvojra támadtak fegyveresek

A beteg is felelős a kezelés hatásáért

Holtan találta a rendőrség a Nagykürtösről eltűnt férfit

Legfrissebb galériák
Olvasta már?