Régió

Befejezték Belousov templomát

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓPozsony. Tíz évig tartott a pozsonyi Szent Rastislav ortodox templom felépítése. A külső munkálatokat nemrég fejezték be, rövid időn belül pedig a berendezés is a helyére kerül. Legalábbis ezt ígéri Michal Švajko, az eperjesi pravoszláv egyházmegye titkára.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. november 20. 18:00

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Pozsony. Tíz évig tartott a pozsonyi Szent Rastislav ortodox templom felépítése. A külső munkálatokat nemrég fejezték be, rövid időn belül pedig a berendezés is a helyére kerül. Legalábbis ezt ígéri Michal Švajko, az eperjesi pravoszláv egyházmegye titkára. „Néhány hónapig eltarthat a munka. Attól függ, milyen gyorsan sikerül megszereznünk a szükséges pénzt” – mondta a Sme című napilapnak. Az egyház internetes oldalán felhívásban kérik a hívek segítségét. Hogy a több évig befejezetlenül álló épület (amely egyébként egy kijevi templom mása) befejezését ki finanszírozta, Švajko nem akarta elárulni.

A templom egy meglehetősen forgalmas helyen, a Nagyszombati út és a Tomášik utca kereszteződése mellett áll. Egyik oldalról benzinkút, másik oldalról pedig a HZDS pártszékháza határolja. Megépíttetését kezdetben Alexander Belousov orosz vállalkozó (az SNS-ből tavaly kizárt Anna Belousovová férje) pénzelte, de egy év múlva kiszállt a projektből, 2004-ben pedig váratlanul meghalt. Az építmény évekig félkész állapotban állt, a tetőről ellopták a rézlapokat is.

Pozsonyban 1863 személy vallja magát pravoszláv vallásúnak. (vps)

Önnek ajánljuk
Frissítve

Megszületett a Brexit-megállapodás

Vezetői engedély nélkül, részegen okozott balesetet egy férfi a Galántai járásban

Bugár: Nem jártam a Gorilla-ügyhöz kötődő lakásban

Fico: A Smernek semmi köze a Gorillához

Pályázati forrásokból fejleszt Párkány

Dobogós helyen az inflációnk

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!