Régió

A Híd és az MKP együttműködése a régiófejlesztés érdekében

Muzsla | Két jelentős beruházás valósult meg az érsekújvári járásbeli Muzslán a környezetvédelmi minisztérium európai uniós környezetvédelmi operatív programja jóvoltából. Tegnap adták át a felújított községházát és év elejétől működik a párkányi régióbeli községben a hulladékgazdálkodási program.
Száz Ildikó

2019. április 26. 09:18

Év elején nyitották meg a 416 ezer eurós támogatásból létesített gyűjtőudvart, amelyet nyolcvan százalékos európai uniós, tizenöt százalékos állami támogatásból, valamint öt százalékos önrészből építettek. A községháza felújítására, energiatakarékosabbá tételére 370 ezer eurót fordítottak, ebből szintén nyolcvan százalék volt az európai uniós támogatás, tizenöt százalék az állami támogatás és öt százalék az önkormányzat önrésze. Az átadási ünnepségen részt vett Sólymos László környezetvédelmi miniszter, és jelen voltak a járásbeli községek polgármesterei, a kivitelező cégek képviselői. „A szlovákiai magyarok döntéshozó szerepben vannak, hiszen kormányban vagyunk. Fontos, hogy önök megfogalmazzák az igényeket, és hogy olyan sikeres önkormányzatokkal tudjunk együttműködni, amelyek hajlandóak a pályázatok kidolgozására“ – mondta Sólymos László. Farkas Iván, Muzsla polgármestere hangsúlyozta, hogy a zöld szalag közös átvágását rendkívül jelentős lépésnek tartja. Együtt vágta át a szalagot Sólymos László miniszter, a Híd országos alelnöke és Farkas Iván polgármester, az MKP országos alelnöke. „Ennek a közös lépésnek a szimbolikus erejére, értékére szeretnék rámutatni, hogy ebben a mai helyzetben, amikor veszélyben forog a szlovákiai magyarság politikai képviselete, mi igenis közösen érjük el azt, hogy a magyarságnak továbbra is legyen parlamenti és európai uniós képviselete“ – mondta Farkas Iván. Az átadási ünnepségen megtudtuk, hogy Muzslán egy újabb beruházást is terveznek a környezetvédelmi minisztérium és az állam támogatásával. A most átadott községházával szemben található kultúrház energiatakarékosabbá tételét.

Sólymos László hangsúlyozta, hogy október végétől ismét lesz lehetőségük pályázni az önkormányzatoknak a környezetvédelmi tárcánál, ezek kisebb összegű támogatások lesznek, de jóval egyszerűbb pályázati feltételekkel. További részletek lapunk nyomtatott számában.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A Smer és az ĽSNS kampányol leginkább érzelmekkel

Madarak pusztultak el a fákra csavart ragasztószalagokon

Frissítve

Lövöldözés Pozsonyban: egy ember megsérült, az elkövető szökésben van

Király Gábor bejelentette a visszavonulását

Kiska aláírta a módosított himnusztörvényt

Poprádon készülnek az ország utolsó kézzel csiszolt kristálydíszei

Legfrissebb galériák
Olvasta már?