Régió

Átadták a Duslóhoz vezető kerékpárutat Vágsellyén

Vágsellye | A kerékpárosok a hét elejétől használhatják a Vágsellyét és a Duslo vegyi üzemet összekötő kerékpárutat. A szakasz 3,43 kilométer hosszú, és Vágsellye város, illetve Mocsonok község kataszteri területén keresztül vezet. A kerékpárút kiépítésének költségei elérték az 1,187 millió eurót.
TASR

2019. május 29. 15:48

A városnak 1,127 millió euró vissza nem térítendő támogatást sikerült szereznie az Európai Regionális Fejlesztési Alap költségvetéséből. Annak a 60 000 eurónak a kifizetését, amellyel a városnak kellett volna hozzájárulnia a kerékpárút megépítéséhez, a Duslo társaság vállalta magára, s ezzel lehetővé tette a városnak, hogy az így megtakarított pénzt a Jozef Murgaš Alapiskola melletti sportpályára fordítsa. „Biztos, hogy a Duslo alkalmazottai naponta használni fogják a kerékpárutat. Ez egy biztonságos és környezetbarát módja a közlekedésnek” – közölte Jozef Belický, Vágsellye polgármestere.

A kerékpárutat tavaly szeptemberben kezdték el építeni. Az útszakasz mentén 216 parkolóhelyet hoztak létre a biciklik számára, két kis hidat kellett hozzá megépíteni, és a közvilágítást is bevezették. A polgármester azt is elmondta, hogy a kerékpárutak építése folytatódni fog. „Már készülnek a Deákira vezető bicikliút alapjai. Most a Farkasd és Vágsellye közötti kerékpárút projekttervezetéhez próbálunk támogatást szerezni” – mondta Belický. A város kataszterén belüli kerékpárutak hossza - a Vág mentit is beleértve – jelenleg 14,5 kilométert tesz ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik az adóalap adómentes része

Jövőre 370 euróra emelkedik a gyermekgondozási segély

Az AB elnöke felszólította a képviselőket, hogy válasszák meg a jelölteket

Már a szlovákiai pékek is megemelnék az áraikat

Ákos koncert és DAC mérkőzés a Csallóközi vásárban

Színes koncertkínálat a fővárosban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?