Régió

Aquapark épül Udvardon

Udvard | Bemutatták az Aquapark a Kálváriánál komplexum látványterveit az udvardi lakosoknak, a község hivatalos honlapján videofelvételt is közzétettek a nagyszabású beruházásról.
author
Száz Ildikó

2015. július 22. 13:42

A korszerű aquapark helyet kap az új területrendezési tervben, melyet az udvardi képviselők várhatóan a szeptemberi önkormányzati ülésen hagynak jóvá.

A területrendezési terv, majd az építési engedély jóváhagyása után várhatóan 2017 tavaszán kezdenék meg az Aquapark a Kálváriánál komplexum építését. Udvard önkormányzata társberuházókat szeretne megszólítani, ám az üdülőközpont jelentős része községi tulajdonban maradna. A termálfurat a történelmi műemlékként ismert udvardi Kálvária közelében van. A látványtervek sokatmondóak, az építkezést öt fázisra bontották. Az első szakaszban teret, főbejáratot, medencéket, illetve a komplexum irodáját és parkolóját építenék meg, később letakarnák a geotermális furatot.

Második fázisban a wellness-központot helyeznék üzembe, a harmadikban megnyitnák a szállodát, a panziót és a biotermékeket kínáló boltot. Az utolsó két fázisban szórakoztató családi központot építenének tobogánnal. A komplexumot sportpályával és vendéglővel szeretnék bővíteni. Az Aquapark a Kálváriánál könnyen megközelíthető lesz Érsekújvár irányából a főútról. A termálfurat vizének elemzése már néhány évvel ezelőtt biztató eredményeket hozott. Az aquapark látványtervei elnyerték az udvardiak tetszését, a lakosok elsősorban új munkahelyeket és az idegenforgalom fellendülését remélik a beruházástól.

„A geotermális furatot 1979–1980-ban tárták fel, akkor másodpercenként 7,2 liter 62 fokos vizet nyertek belőle. A furat és a hozzá tartozó telek 1987-ben került a község tulajdonába” – olvasható a jelentésben, amelyet az Aquapark a Kálváriánál projekthez dolgoztatott ki néhány évvel ezelőtt a község akkori vezetése. A jelentésből kiderült, hogy a geotermális furat jó műszaki állapotban van, 1640 méter mélyben a víz 85,5 fokos. Meteorit-eredetű, tengervíztartalmú forrásról van szó, amely mikrobiológiai szempontból is megfelelő.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Eduard Heger Igor Matovič

Az OĽaNO-nak több ajánlata is van az SaS-nek, Kollár Sulík helyében elfogadná azokat

Zuzana Čaputová Eduard Heger

Čaputová: Meg kell oldani a kormányválságot és véget vetni a patthelyzetnek

d

Be kell zárnunk a rendelőket, ha a nővéreink nem kapnak fizetésemelést – figyelmeztettek a magánorvosok

Az év rollerese: az útról a fűbe dőlt, több mint három ezreléket fújt

Az év rollerese: az útról a fűbe dőlt, több mint három ezreléket fújt

Menet közben cserélt helyet a traktor vezetője az egyik utastársával, majd őrült tombolásba kezdett

Menet közben cserélt helyet a traktor vezetője az egyik utastársával, majd őrült tombolásba kezdett

Magas-Tátra

Vipera mart meg egy magyar turistát a Magas-Tátrában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.