A kamerákat leszerelték, az ügyet lezárták

Nyitra |

<p>Leszerelték a megyei hivatal vezetője által a saját irodája elé felszereltetett biztonsági kamerákat, és következménye sem lesz a pályázat kiírása nélküli beszerzésnek. Milan Belica megyeelnök lezártnak tekinti az ügyet &ndash; holott a főellenőr jelentése még el sem készült.</p>

A Nyitrai Megyei Hivatal vezetője, Dušan Guťan nyáron szereltetett biztonsági kamerákat az irodája elé. Miután a sajtó firtatni kezdte, mennyibe került a berendezés, azt mondta, „piackutatással” kiválasztotta a legalkalmasabb szállítót, amely beleegyezett, hogy próbaidőre ingyen bocsátja rendelkezésre a kamerákat. Azt, hogy milyen kínálatok között válogatott, és minek alapján választotta ki a győztest, nem árulta el, de elég volt utánanézni, kikkel üzletelt előző munkahelyén, a Nagyszombati Megyei Hivatalban. Kiderült, hogy a kamerákat szállító K.I.T Kft. ott 2008-ban 72 570 euróért szerelt be kamerákat, és ugyanez a cég ajándékozott hasonló berendezést Guťannak Nyitrára is. A próbaidős ingyenes használatról a hivatalvezető szerződést sem kötött a céggel, sőt, a megyeelnök is csak utólag értesült arról, hogy a hivatalvezetőjét, aki más épületben dolgozik, biztonsági kamerák őrzik. Mégsem vonta felelősségre Guťant, és azzal sem akart foglalkozni, hogy a hivatalvezető megkerülte a közbeszerzési eljárást. Oľga Prekopová szóvivő szerint nincs miért, hiszen a megyének egy centjébe sem került a dolog. Az engedékenység azért érthetetlen, mert a kamerabeszerzés körülményeinek vizsgálatával maga Milan Belica bízta meg Ignác Púchovský főellenőrt. A vizsgálat eredményét azonban nem várta meg, Guťan anélkül is megkapta a felmentést, hogy egyáltalán magyarázatot kellett volna adnia a magánakciójára.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?