2022 legjobb komáromi pedagógusait díjazták

komárom
Komárom |

Az év kiváló pedagógusa díj“-at idén – sokéves szakmai tevékenységük és oktató-nevelői munkájuk révén – 12-en kapták meg a komáromi önkormányzattól.

Az óvodák és alapiskolák pedagógusait és képviselőit a Tiszti Pavilon dísztermében fogadta az önkormányzat. Keszegh Béla (független) polgármester köszöntötte a jelenlevőket, majd megpróbálta érzékeltetni, milyen kihívásokkal kell szembesülnie az oktatási szféra szereplőinek: „A pedagógus olyan edző, aki a rendes és a paralimpiai válogatott tagjait együtt készíti fel egyszerre több versenyszámban. Néha edzőpálya és mindenféle dopping nélkül teszi ezt egy olyan klubban, amely veszteséges, s ahol nincsenek szurkolók“. A pedagógushiány kapcsán hozzáfűzte, ebben a szakmában sajnos még az a piaci elv sem érvényes, hogy amiből kevesebb van, azt jobban meg kell fizetni, mert nagyobb az értéke. „Ezekben az időkben méginkább szükség van példaképekre, kiváló pedagógusokra. Olyanokra, akik hozzáállásukkal biztatják az elfáradt kollégákat is, optimizmusra serkentik a szülőket, és motiválják a gyerekeket. Akik a kezdő pedagógusoknak megmutatják, hogy miért ilyen szép ez a szakma. Akik számára egy óra nem a fizetésről szól, hanem a gyerekink jövőjéről: sorsunkról” – tette hozzá

Az óvodapedagógusok közül Katarína Nagyová (Óvoda, Hajó utca), Hradilová Alžbeta (Óvoda, Eötvös utca), Édes Enikő (Óvoda, Komáromi Kacz utca), valamint Szabó Renáta (Marianum Egyházi Iskolaközpont) kapták meg „Az év kiváló pedagógusa díj“-at.

A magyar tannyelvű alapfokú oktatásban dolgozók közül Molnár Belány Szilvia (Eütvös Utcai Alapiskola), Juhász Timea (Jókai Mór Alapiskola) és Szabó Kinga (Munka Utcai Alapiskola) munkáját ismerte el az önkormányzat. A szlovák tannyelvű intézmények pedagógusai közül Júlia Bundová (Alapiskola, Határőr utca), Mária Potáschová (Jan Amos Komenský Alapiskola) és Jana Krajanová (Alapiskola, Rozmaring utca) kapott elismerést. A díjban rajtuk kívül még Renáta Záhorská (Művészeti Alapiskola) és Varga Nóra (Magyar Tannyelvű Speciális Alapiskola) részesültek.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?