2015-ben kezdik a Rozsnyó és Szádalmás közötti gyorsforgalmi út építését

Kassa |

<p>A Nemzeti Autópálya-társaság (Národná diaľničná spoločnosť) 2015-ben kezdené az R2 gyorsforgalmi út építését a Rozsnyó&ndash;Szádalmás (Jablonov nad Turňou) vonalon. A Kassa Megyei Műemlékvédelmi Hivatal indítványozta a régészeti feltárást.</p>

„Az érintett terület a Rozsnyói-medence és a Kassai-medence egy része már a kőkorszaktól lakott volt. A legnépesebb az ős- és a bronzkorban volt, tehát valószínűleg az ott található leletek is ebből a korszakból származnak, de kapcsolódhatnak fiatalabb időszakhoz is” – fejtette ki Marcela Ďurišová archeológus. Elmondása szerint nem feltételezik, hogy olyan régészeti leletekre bukkannak, amelyek miatt le kellene állítani az építkezést, valószínű, hogy a kutatás egyszerre folyhat az útépítéssel. „A kutatás időtartamát ugyan nehéz előre meghatározni, de ha összehangolják az építési előkészületet és a feltárási munkálatokat, nem lesznek gondok” – tette hozzá. A tervek szerint 2015-ben látnak hozzá az út építéséhez, a munkálatok megközelítőleg öt évig tartanak. A gyorsforgalmi út Berzéte (Brzotín), Jólész (Jovice), Várhosszúrét (Krásnohorská Dlhá Lúka), Hárskút (Lipovník), Szádalmás (Jablonov nad Turňou) és Rozsnyó területén vezet végig, tizennégy kilométeren keresztül. Szoroskőre (Soroška) két párhuzamos, 4282 méteres alagutat terveznek, mindkét alagút egyirányú lesz.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?