2014 óta több mint 73 millió euró uniós támogatást kapott Nyitra megye

euró pénz

A 2014 és 2023 közötti időszakban több mint 73,2 millió euró uniós támogatást kapott a Nyitra Megyei Önkormányzat. A megyei hivatal tájékoztatása szerint a legtöbb forrást 2023-ban használták fel, amikor több mint 39,5 millió euró értékben valósítottak meg projekteket. „Ez az összes lehívott forrás 53,98 százaléka" – tájékoztatott a hivatal.

A megyei hivatal tájékoztatása szerint a válságkezelő menedzsment létrehozásának köszönhetően több projekt befejezését is sikerült felgyorsítani, a csapatot új munkatársakkal erősítették, projektmenedzsereket alkalmaztak. „A stratégiai tevékenységek részlege átvette az összes függőben levő projektet, ami jelentősen hozzájárult a rugalmasabb munkavégzéshez és forrásfelhasználáshoz a programozási időszak utolsó évében" – emlékeztetett a megyei hivatal.

A megye a 2014 és 2023 közötti időszakban elsősorban a másod- és harmadrendű utak felújítására használta fel az uniós forrásokat. Kerékpárutakat építettek, és korszerűsítettek néhány középiskolát.  Kulturális és történelmi műemlékeket restauráltak, valamint a szociális és egészségügyi ellátás, és a turizmus fejlesztését célzó projekteket is megvalósítottak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?