1300 eurót küldött csalóknak a nyugdíjas

nyugdíjas pénz

A csaló a nyugdíjas fiának adta ki magát. 

Egy újtölgyesi (Nová Dubnica) nyugdíjas 1300 eurót utalt át egy csalónak, miután az a fiának adta ki magát. Azzal a mesével állt elő, hogy rossz anyagi helyzetbe került, az idegen telefonszámot pedig azzal indokolta, hogy elvesztette a telefonját. 

„Megkérte az idős asszonyt, hogy küldjön neki üzenetet egy applikáción keresztül, a nyugdíjas ennek eleget is tett. Később segítséget kért tőle, rossz helyzetére panaszkodva, a nő ezért kétszer utalt pénzt a csalónak, mivel az állítólag nem tudott bejutni az internetes bankfiókjába” - közölték a rendőrök.

A nyugdíjas összesen 1301,50 eurós összeget utalt egy észt számlaszámra. Az elkövető ezután nem válaszolt a nő további kérdéseire, hogy mi történt vele. Az asszony ezt követően felhívta fiát az eredeti telefonszámán, aki elmondta neki, hogy minden rendben van vele és a telefonját sem vesztette el. 

„Semmilyen körülmények között ne bízzanak meg ismeretlen személyekben, még akkor sem, ha részletes információkkal rendelkeznek önökről és szeretteikről” - figyelmeztetett a rendőrség. 

(pluska, tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?