Panoráma

Nevetséges ok miatt tiltották be a Harry Potter-regényeket egy katolikus iskolában

Egy Tennessee állambeli katolikus iskola eltávolította a könyvtárából a Harry Potter regényfolyamot, mert az intézmény vezetői attól tartanak, hogy a könyvek olvasásakor a diákok megidézik a gonoszt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. szeptember 3. 12:05

A nashville-i római katolikus iskola, a St. Edward School lelkésze, Dan Reehil a szülőknek küldött e-mailben magyarázta meg, hogy miért tartotta szükségesnek az intézmény, hogy megváljon J.K. Rowling népszerű könyveitől.

Mint fogalmazott:

az átkok és bűbájok, amelyek a könyvekben szerepelnek, valódi átkok és bűbájok, és ezeket olvasva az ember a gonosz szellemének megidézését kockáztatja.

Az e-mail szerint Reehil ördögűzőkkel is konzultált, mielőtt az általános iskola könyvtárából száműzte a Harry Potter-könyveket.  

Az érintett egyházmegyét felügyelő Rebecca Hammel azt nyilatkozta a Tennessean nevű lapnak, hogy a katolikus egyháznak nincs hivatalos álláspontja a Harry Potter-történetekkel kapcsolatban, így a pap és az iskola úgy dönthet, ahogy akar, nem akadályozhatják meg a könyvek eltávolítását.

(hvg.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az abortusz ellen tüntettek

Újra nézők nélkül maradhat a Slovan

Bezárt a tallósi speciális alapiskola

Öt perc alatt három gólt lőtt a besztercebányai Dukla a KFC-nek

Már a NAKA is nyomoz a mentőtender ügyében

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

Legfrissebb galériák
Olvasta már?