NAPTÁR

Október 5

EGY GONDOLAT

A legkegyetlenebb fölcsúfolása az embernek, hogy tettében nem bír a lelke magaslatán maradni, és örök harcban áll önmagával.
Jászai Mari

NÉVNAP

Aurél
Latin eredetű név, jelentése aranyos.

Október 5

EGY GONDOLAT

A legkegyetlenebb fölcsúfolása az embernek, hogy tettében nem bír a lelke magaslatán maradni, és örök harcban áll önmagával.

Jászai Mari

NÉVNAP

Aurél

Latin eredetű név, jelentése aranyos. Ma Attila és Etele, valamint Viera nevű ismerőseinket is köszöntsük!

MAI ÉVFORDULÓINK

55 éve hunyt el Bethlen István politikus. Pár év híján négy évtizeden át volt parlamenti képviselő, ő alapította a Nemzeti Egységpártot, 1921-31 között pedig ő volt Magyarország miniszterelnöke. 1945-ben az oroszok elhurcolták.

75 éve hunyt el Jászai Mari színésznő. Ő, aki a színpadon oly tökéletes magabiztossággal formálta meg a drámák királynőinek előkelő fensőbbségét, egy dunántúli falusi ács leánya volt. Az emberi sorstragédiákkal sem a paloták rejtekajtói mögött, hanem a königgrätzi csatamezőn ismerkedett meg, ahol markotányosnőként árulta portékáit.

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

65 éves Václav Havel cseh író és politikus. Az 1968-as prágai tavasz résztvevőjeként több mint öt évet töltött börtönben, s ha szabadon volt, akkor is csak fizikai munkásként dolgozhatott. Az írással nem hagyott fel, szamizdatokban és a Nyugaton publikált, s a politizálást is folytatta, egyik kezdeményezője volt a Charta ‘77 mozgalomnak. A bársonyos forradalom győzelme után államfővé választották; Csehszlovákia felbomlása után ő lett Csehország elnöke. Ma ünnepel még: Szabó Magda (1917) írónő, költő.

NAPI VICC

– Mennyibe kerül majd a kép?

– Azt csak a felvétel után mondom meg – feleli a fényképész. – Előbb szeretném, ha mosolyogna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?