"Igazság, hazugságok, Diana" - Ki Harry herceg édesapja?

London |

<p>&quot;Igazság, hazugságok, Diana&quot; - ezzel a címmel mutat be januárban az egyik legnevesebb londoni színház egy új darabot, amely feleleveníti azt a régi és sokszor cáfolt pletykát, hogy Harry herceg édesapja valójában a néhai hercegnő egyik volt szeretője.</p>

A 30 esztendős Harry herceg Károly brit trónörökös és az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő másodszülött fia, és jelenleg a negyedik a brit trónutódlási sorban.

    Diana 1981-ben házasodott össze Károllyal, II. Erzsébet királynő legidősebb fiával, aki 88 esztendős édesanyja után a trón első számú várományosa.

    A hercegnő azonban már a világraszóló botrányokkal tarkított házasság első éveiben, az 1980-as években intim kapcsolatba keveredett James Hewitt egykori katonatiszttel. Diana a házasságtörést nyíltan el is ismerte a vele készült, 1995-ben sugárzott, világszerte hatalmas botrányt kavart BBC-interjúban, amelyben egyebek mellett megkérdőjelezte férje alkalmasságát is az uralkodásra.

    Diana és Hewitt viszonyának a brit monarchiát alapjaiban megrendítő botrány mellett volt egy igen kellemetlen utóélete is: az a széles körben terjengő pletyka, hogy Harry hercegnek Hewitt, és nem Károly az apja. A szóbeszéd terjesztőinek muníciót adott, hogy Harry meglehetősen hasonlít az egykori katonatisztre; különösen kirívó mindkettőjük vörös haja.

    A pletykát azonban már számtalanszor cáfolták. Diana egyik volt barátnője és közeli bizalmasa, Simone Simmons már tíz éve megírta Diana: The Last Word (Diana: az utolsó szó) című könyvében, hogy amikor a pletyka terjedni kezdett, személyesen Fülöp herceg, a királynő férje rendelte el őrjöngve, hogy Harryn végezzenek DNS-vizsgálatot. Ez - legalábbis a Diana állításaira hivatkozó Simmons szerint - Harry 11 éves korában meg is történt, megnyugtatóan tisztázva, hogy az ifjú herceg nem a félrelépés "gyümölcse".

    A pletykát azonban most feleleveníti a Truth, Lies, Diana című darab, amelyet január 9-én kezdenek játszani a londoni Charing Cross színházban. A szerző, Jon Conway a The Daily Telegraph című tekintélyes brit napilap online kiadásának vasárnapi beszámolója szerint két évig tartó interjúsorozatot készített a most 56 éves James Hewittal, aki állítólag jóváhagyását adta a színdarab tartalmára, és azokra a kijelentésekre is, amelyeket Conway a darabban az egykori hercegnői szerető szájába ad.

    A mű egyik jelenete azt ábrázolja, amint Hewitt interjút ad egy újságírónak - akit Conway maga személyesít meg -, és kijelenti, hogy viszonya Dianával Harry születése előtt több mint egy évvel kezdődött. "Na most ez persze még nem bizonyítja, hogy én lennék (Harry) apja (...) csak éppen ez a kellemetlen igazság" - hangzik a darab talán leginkább "robbanásveszélyes" mondata.

    A királyi család ügyeinek bennfentes ismerői mindazonáltal már régóta teljes képtelenségnek nevezik a szóbeszédet, és konszenzusos az a vélemény, hogy Diana és Hewitt viszonya legkorábban 1986-ban, Harry születése után két évvel kezdődhetett.

    Penny Junor, Harry életrajzírója a Telegraphnak nyilatkozva kijelentette, hogy James Hewitt 1984-ben "még meg sem jelent a színen". Junor, aki éppen most készült el a herceg új életrajzával, felidézte azt is, hogy a News of the World című egykori vasárnapi brit bulvárlap - amelyet néhány éve egy súlyos telefonlehallgatási botrány miatt megszüntettek - 2003-ban hozzájutott Harry egy hajtincséhez, amelyen DNS-vizsgálatot végeztetett, és az eredmény egyértelműen kizárta, hogy Hewitt lenne a herceg édesapja.

    Ugyanabban az évben ezt Hewitt személyesen is cáfolta, kijelentve egy interjúban: Harry születése után nem sokkal találkozott először Dianával.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?