Panoráma

VIDEÓ: Ilyen a hologramcirkusz, amelyben nem szenvednek az állatok

Háromdimenziós hologramokkal helyettesíti az élő állatokat a német Roncalli cirkusz. Az 1976 óta fennálló, híres cirkusz vezetői az állatokkal szembeni kegyetlenség elkerülése végett döntöttek úgy, hogy a hús-vér szereplőket technológiával váltják ki.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. június 8. 16:21

A berendezésért a német Bluebox cég felelős, többek között Optoma projektorokat és lézereket használnak a látvány előállításához.

A cirkuszok egy ideje az állatvédők célkeresztjébe kerültek. A kritikusok szerint a cirkuszi állatok sorsa rendkívül szomorú, a mutatványokra brutális veréssel veszik rá őket, életkörülményeik a legrosszabb állatkertnél is sanyarúbbak. Az állandó utazás és a szűk élettér mellett a magány is kínozza őket, hiszen sokszor csak egyetlen példány van a cirkusznál egy-egy fajból.

A Roncalli cirkuszt lelkesen fogadta a közönség, sokan elégedetten nyugtázzák, hogy a szórakozásukhoz immár nincs szükség állatkínzásra.

Az igazi állatos cirkusz ettől persze nem tűnik el, Németországban sem, ahol nemrégiben a magyar Vági Bence rendezhette meg a Circus Krone új, nagyszabású lovas-oroszlános előadását. Ennek főpróbáján a HVG kamerája is ott volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nagy port kavart Orbán levele

Remišová és négy másik képviselő elhagyja az OĽaNO-t

Čaputová akkor nevez ki új alkotmánybírókat, ha meglesz a hat jelölt

Minden hangszeren játszanak: futballisták a mikrofon mögött

Szlovák juhtúró magyar tejből

Frissítve

Újságírók megfigyelésével kapcsolatban razziázik a NAKA

Legfrissebb galériák
Olvasta már?