Panoráma

Holtan találták Skye McCole Bartusiak színésznőt, Mel Gibson filmbeli lányát

Holtan találták Skye McCole Bartusiak 21 éves amerikai színésznőt, A hazafi című film egykori gyerekszereplőjét.
MTI

2014. július 21. 13:03

Bartusiak a szülői házhoz tartózó garázslakásban élt Texasban. Édesanyja vasárnap közölte a halálhírt, elmondása szerint lánya barátja találta meg vasárnap Skye élettelen testét a lakásban az ágyon.
    
Helen Bartusiak megpróbálta újraéleszteni lányát, de sikertelenül. Az anya szerint lánya egészséges volt, nem ivott, nem drogozott. A halál oka egyelőre ismeretlen, az édesanya elmondása szerint ugyanakkor Skye az utóbbi években többször szenvedett epileptikus görcsöktől.
    
Bartusiak halálára kollégája és barátnője, Abigail Breslin hívta fel a figyelmet Twitter-oldalán. "Az egyik legközelebbi barátnőm ma elhunyt. Olyan volt nekem, mintha a testvérem lenne. Össze vagyok törve" - írta A család kicsi kincse című komédia sztárja. 
    
Első szerepét Bartusiak Az évszázad vihara című televíziós minisorozatban kapta 1999-ben, majd eljátszhatta első játékfilmes szerepét is a szintén 1999-ben készült, Az árvák hercege című Oscar-díjas alkotásban. Játszott a 2001-es Ne szólj száj című filmben és a 24 című akciósorozatban is 2002-2003-ban. 
    
Legismertebb szerepét A hazafi című, 2000-ben készült történelmi drámában alakította Benjamin Martin volt katona (Mel Gibson) lányaként. Legutóbb a Sick Boy című 2012-es filmben szerepelt. 
    
Édesanyja elmondása szerint Bartusiak épp első olyan filmjének előkészítésén dolgozott, amelynek ő lett volna a producere és a rendezője.
 
Önnek ajánljuk

A pedagógusok mindössze 4,5%-a gondolja úgy, hogy megbecsülik a munkáját

Komoly gondot okoz a munkaerőhiány a mezőgazdaságnak

Határon billeg a Híd, az MKP és Kiska új pártja a legújabb felmérés szerint

Miloš Zeman cseh elnök Prágában fogadta Zuzana Čaputovát

Sose volt még ennyi menekült a világon

Szelfizhetett a Viking Sigyn kapitánya, amikor a hajója letarolta a Hableányt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?