Panoráma

Szamurájkarddal megölte az előző főpap egy japán szentély főpapnőjét

Tokió | Szamurájkarddal megölte a saját testvérét, egy sintó szentély főpapnőjét egy japán férfi, majd a feleségével és önmagával is végzett. A hármas tragédiához vezető viszály oka a templom vezetéséért vívott hatalmi harc.
MTI

2017. december 8. 14:26

A híres tokiói szentély - TASR-felvétel

Az 56 éves Tomioka Sigenaga és felesége, Mariko előbb együtt megölte a férfi nővérét, az 58 éves Nagakót, majd a férfi megölte feleségét és önmagával is végzett. A rendőrség egy kettétört, 80 centiméteres szamurájkardot, egy szablyát és két túlélőkést talált a tragédia helyszínén. 
 
Valaha Sigenaga volt az 1627-ben alapított tokiói Tomioka-Hacsimangu szentély főpapja, de 2001-ben távozni kényszerült tisztségéből pénzügyi visszaélések miatt. Helyét előbb apja, majd annak halála után saját nővére foglalta el.
 
A meggyilkolt főpapnő, Nagako már 2002-ben szólt a rendőrségnek, hogy családi viszály dúl a papi tisztség betöltése miatt. 2006-ban a rendőrség zsarolásért letartóztatta Tomioka Sigenagát, mivel egy levelezőlapon halálosan megfenyegette nővérét. 
 
A Tomioka-házaspár a szentély parkolójában kaszabolta le a főpapnőt, amikor az kiszállt a kocsijából. Mintegy 100 méteren át, egy szupermarketig üldözték a sofőrt is, akit a vállán sebesítettek meg.
 
Az éves népünnepélyéről ismert szentély a modern profi szumó bölcsője.

Önnek ajánljuk

Kizárhatja a Fideszt az Európai Néppárt

A politológus szerint Bugár nem fog visszalépni

Éjfélig váratta a pozsonyi közénséget Nicki Minaj, majd közölte: a koncert elmarad

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Trump megkapta a legrosszabb színésznek járó díjat

VIDEÓ: Feláldoztak öt tevét a sámánok, hogy még erősebb legyen Oroszország

Legfrissebb galériák
Olvasta már?