Panoráma

A kínaiak a pénztelenségtől, öregedéstől, egyedülléttől félnek leginkább

Sanghaj | Pénztelenség, öregedés, egyedüllét, leggyakrabban ezektől félnek a kínaiak - derül ki a "kínai Google", a Baidu keresőóriás internetes adatbázisának elemzéséből.
MTI

2012. december 1. 12:07

Az interneten feltett kérdések és válaszok összesítéséből kitűnik, hogy a kínai férfiak leginkább a pénztelenségtől félnek, míg a nők az öregedéstől, illetve annak külsejükön is nyomot hagyó hatásától. A legnagyobb félelmek listáján a férfiak esetén még az impotencia, a feleség hűtlensége és az egyedüllét szerepel, de sokan említették a rossz döntéstől és a bukástól való félelmeket is. A férfiakéhoz hasonló problémák vezetik a nők listáját is, így az öregedés után ők a férj impotenciájától, házastársuk félrelépésétől és az egyedül maradástól tartanak leginkább, de a félelmek közt szerepel a visszautasítás, gyermekeik társaikkal szembeni alulmaradása is.

    
Érdekes módon a nők nem csupán az egyedülléttől, de a statisztikák alapján a férjhez menéstől is tartanak: mindössze 8 százalékuk nyilatkozott úgy, elrémiszti a szingliség, ugyanakkor 70 százalék fél a házasságtól, a férfiaknál ez az arány számottevően alacsonyabb, 30 százalékos. 
    
A munka terén a férfiak leginkább attól tartanak, hogy rossz döntéseket hoznak, valamilyen nagyobb bajt csinálnak, illetve előrelépés helyett visszacsúsznak a vállalati ranglétrán. Munkájuk elvesztésétől a válaszadó férfiak mindössze 12 százaléka tart, a munkahelyen való berúgástól 3 százalék fél. A nők esetén a munkát illető félelmek listáját a család és a munka összeegyeztetésének kérdése vezeti, ezt a felmérésben résztvevők csaknem 40 százaléka problémának tartotta. Ugyancsak félnek a kínai nők attól, hogy munkahelyükön valamilyen nagyobb hibát ejtenek. 
    
Az állatoktól való félelmek terén legtöbben, csaknem a válaszadók egyharmada a kígyókat jelölte meg legrémisztőbbként, egynegyedük az egerektől, míg 12 százalékuk a csirkéktől fél, a pókoktól a válaszadók egytizede tart - derül ki a Baidu adataiból.
 
Önnek ajánljuk
Frissítve

Megszületett a Brexit-megállapodás

A védelmi bizottság szerint a rendőrség nem hibázott

Frissítve

Bugár: Nem jártam a Gorilla-ügyhöz kötődő lakásban

Čaputová: Az ország nehéz időszakot él át

Fico: A Smernek semmi köze a Gorillához

Harabin: Hasonlók a nézeteink Kotlebával

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!