Vígjátékok, amelyek nélkül nincs karácsony

<p>Az ünnepek alatt játszott romantikus filmek mennyiségével csak a karácsonyi vígjátékok száma vetekedhet. A Reszkessetek betörők alapmű, de ezen kívül is akadnak remek vígjátékok. Mutatjuk.</p>

5. Mi a manó?

Buddy az Északi-sarkon nevelkedett a Mikulás főmanójának felügyelete alatt. Egy idő után feltűnik neki, hogy a maga majd két méterével csöppet kilóg az apró manók sorából. Felkerekedik hát, hogy New Yorkban megtalálja igazi apját. Buddy nem csak a manók sorából lóg ki, de az emberekéből is, édesapja Walter pedig azt hiszi róla, hogy Buddy csak egy karácsonyi tréfa így a kettőjük találkozása fergetegesen viccesre sikerül.

A Mi a manó? főszereplője Will Ferrel, akinek idétlen humorát nem mindenki kedveli. Aki nem rajong érte, az ezt a filmjét sem fogja szeretni, aki viszont kedveli könnyesre neveti majd magát. 

Főszereplők: Will Ferrell, Zooey Deschanel, James Caan.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213501","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

4. Négy karácsony

Kate és Brad minden évben elkerüli a karácsonyt, általában valamilyen szigeten koktéloznak és napoznak az ünnepek alatt. Ám most kénytelenek mégis részt venni a családi összejöveteleken, és mivel mindkettőjük szülei elváltak mindent négyszer abszolválnak.

Főszereplők: Reese Witherspoon, Vince Vaughn, Robert Duvall, Jon Voight.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213502","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

3. Karácsonyi vakáció

A 80-as és 90-es évek legkedveltebb filmjei között volt számon tartva a Családi vakáció című széria, Chevy Chase főszereplésével. A kritikai és anyagi siker is jellemezte a szériát, így csak idő kérdése volt, hogy megnézhessük a Griswold család karácsonyi kalandját. Erre 1989 karácsony került sor, és Griswoldék nem is hazudtolták meg magukat. Mert körülöttük minden leomlik, összedől vagy kigyullad. Már a karácsonyfa vásárlása sem megy könnyen Griswoldéknak, hogy az ünnepi világításról már ne is beszéljünk.

Főszereplők: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Johnny Galecki, Juliette Lewis.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213503","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Mikor és hol látható? RTL KLUB: december 26. 14:00
Film+: december 30. 14:10, december 31. 4:20

2. Télapu

Télapó egy baleset következtében leesik egy háztetőről és alkalmatlanná válik arra, hogy kézbesítse az ajándékokat. Scott, aki maga is nyakig benne volt abban, hogy a Télapót baleset érte a nagy hidegben felveszi a Télapó a kabátját így akaratlanul is aláír egy szerződést, amely arra kötelezi, hogy mostantól ő legyen a Télapó. Ebben nagy segítségére van a kisfia, Charlie is. Kedves kis családi film a Télapu amely elszórakoztatja a kicsiket és az időseket egyaránt.

Főszereplők: Tim Allen, Eric Lloyd.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213504","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Mikor és hol látható? Duna: december 23. 18:40

1. Reszkessetek betörők 1, 2

Mindenki megnyugodhat, az idei karácsony sem múlhat el Kevin nélkül! Ha azt mondtuk, hogy az Igazából szerelem a karácsonyi romantikus filmek alfája és ómegája akkor a Reszkessetek betörők első két része a karácsonyi filmek alfája és ómegája, immár 25 éve.

Annak ellenére, hogy a Reszkessetek betörők ízig-vérig vígjáték és könnyesre nevetjük magunkat rajta, ennél komolyabban talán egyetlen másik karácsonyi film sem mesél az ünnep lényegéről, a szeretetről és a családról.

Főszereplők: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213505","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Mikor és hol látható?

Reszkessetek betörők 1

RTL KLUB: december 24. 20:25, december 25. 11:25
JOJ: december 24. 15:45, JOJ Plus: december 26. 20:30

Reszkessetek betörők 2

RTL KLUB: december 25. 20:40, december 26. 10:20
JOJ: december 23. 20:35, JOJ: december 25. 08:40

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?