Kultúra

Vámos Miklós kifakadt a Facebookon

Budapest | Mára virradóra valaki Dávid-csillagot rajzolt Vámos Miklós és Koncz Zsuzsa közös plakátjára Budapesten. Az író azt kérte olvasóitól, minél többen osszák meg a felvételt, „hadd lássák sokan, mi folyik itt.”
Juhász Katalin

2019. január 8. 14:34

Amikor az emberi tudatlanság és 
a politikusok által szított gyűlölet
 a művészeken csapódik le.  (Vámos Miklós felvétele)

„Na, emberek. Ezt kapjuk ma, amiért plakátra kerültünk. Koncz, a pélyi parasztcsalád sarja, és én, a félig szláv (anyám neve Ribárszky). De azért az atyai ág zsidó volt, míg egészen kiirtották őket. Az ő nevükben juszt is zsidó leszek, és tiltakozom. Ámbár sejtem, a tettesek nem tudják, mit cselekszenek. Uszítóikra (előretoltak, sorosozók, új kultúrát tetemteni óhajtók) szórom a lehető legsúlyosabb átkokat. S üzenem: ez itt az én hazám is, takarodjanak el ők. S ha van képük, csak uszítsanak és zsidózzanak tovább, 2019-ben is. Aztán egyék meg, amit főztek. Erre nincs bocsánat”- írja a Facebookon Vámos Miklós író.
Az ismeretlen utcai művész által mára virradóra kidekorált plakáton a népszerű író nemrég megjelent könyvét reklámozza a Libri (Legközelebb majd sikerül, Athenaeum Kiadó) Koncz Zsuzsa és Zöldi Gerely kötetével együtt, amely a legendás magyar énekesnő hosszú pályafutását foglalja össze, és a Corvina Kiadó gondozásában jelent meg a múlt év végén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Érsekújvár: A zöld tárca nem támogatja a hulladékfeldolgozó üzem létesítését

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?