Ünnepi programtár

kép

Milyen programok várnak ránk szilveszterig és Újévtől? Mutatjuk.

KARÁCSONYI KONCERT PÁRKÁNYBAN

Kökény Attila és Rakonczai Viktor adnak közös koncertet szombaton Párkányban.

Helyszín: a Párkányi Városi Művelődési Központ
Időpont: december 30., szombat 19.00
Belépő: elővételben 20 és 25 euró

SZILVESZTERI BÁL A TISZTI PAVILONBAN

A svédasztalos vacsora mellett a Ritmo zenekar és Buday Sándor cigányzenekara várják a vendégeket.

Helyszín: a komáromi Tiszti Pavilon
Időpont: december 31., vasárnap 20.00

ÚJ ÉVI GÁLAKONCERT PÁRKÁNYBAN

Hazai és nemzetközi előadók adnak koncertet Párkányban jövő csütörtökön: Janszó Orsolya mellett Roman Krško, Eva Katráková Bodorová, Németh Nagy Johanna, Farkas Pál, Jozef Katrák, Jan Šťáva, Kovács Márton és Boncsér Gergely lépnek fel a Dunakeszi szimfonikus zenekarral közösen.

Helyszín: a Párkányi Városi Művelődési Központ
Időpont: január 4., csütörtök 18.00
Belépő: 16 euró

FÓKUSZBAN AZ IDEGENSÉG ÉRZETE

Lanstyák Ildikó Idegen környezet című előadása a színházi tér hatását vizsgálja egy utcaszínházi performanszra. Az előadás két síkon próbálja megragadni az idegenség érzetét. Az első síkon olyan fiatalokkal készített interjúk hallhatóak, akik különböző okok miatt költöztek egy másik kontinensre, míg a másik síkon egy kísérletet mutatnak be, mely során testbáb segítségével, nagyvárosok utcáit járva, figyelték meg az emberek reakcióit. A báb idegensége a köztereken összekapcsolódik az interjúalanyok élményeinek ijesztő valóságával.

Helyszín: a dunaszerdahelyi NFG klub
Időpont: december 29., péntek 19.00
A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a +421 944 239 621 telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail-címen lehet

MÁCSAI PÁL ISMÉT ELMESÉLI ÖRKÉNY ÉLETÉT KOMÁROMBAN

Az Örkény István életéről szóló „Azt meséld el, Pista!" című előadását Mácsai Pál már második alkalommal játssza Komáromban. Mi lenne, hogyha Örkény István ismét megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, beszélni kezdene, elmesélné a saját szavaival az életét, vagy ami hirtelen az eszébe jut, azután megint eltűnne? Ezen az estén az író a színész testét ölti magára. Az író saját szavaiból álló előadást Bereményi Géza és Mácsai Pál állította színpadra. Az előadást kétszer láthatja a komáromi közönség.

Helyszín: a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ Kiss Péntek József Kamaraterme
Időpont: január 3. és 4., szerda és csütörtök 19.00
Belépő: 19 euró

ÚJ ÉVI GOSPEL GÁLA DUNASZERDAHELYEN

Dwight Robson afroamerikai baptista tiszteletes zenekara, a világhírű The Golden Voices of Gospel az Egyesült Államokbeli St. Luisból érkezik Európába, ahol a karácsonyi és a január eleji időszakban lépnek fel. Évek óta nagy sikerrel koncerteznek Bécsben, Münchenben és sok-sok kisebbnagyobb európai városban, ahova minden évben visszavárják őket. A 13 tagú hangszeres énekegyüttestagjai vérprofi szólisták, repertoárjuk az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból válogat.

Helyszín: a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ
Időpont: január 3., szerda 19.00
Belépő: 25-28 euró

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?