Ünnepi programtár

kép

Az ünnepekig tartó és az ünnepek közötti időszak is tartogat számunkra izgalmas programokat.

SZARKA GYULA LEMEZBEMUTATÓ KONCERTJE FELSŐSZELIBEN

Betlehemi csillag című karácsonyi lemezét mutatja be karácsonyi turnéja keretén belül Szarka Gyula és zenekara Felsőszeliben. A lemez a karácsonyi ünnepkör legszebb és legismertebb szokásait és dallamait vonultatja fel, a koncert gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szól.

Helyszín: a felsőszeli kultúrház
Időpont: december 22., péntek 10.30

KARÁCSONYI KONCERT A MOYZES-TEREMBEN

A világhírű kóreai csellós, Boseong Cho ad karácsonyi koncertet Iveta Sabová zongorista és Jana Černá hegedűs kíséretében. Boseong Cho Szöulban tanult, majd a lübecki filharmónia képzésén vett részt, nemrégen a londoni filharmonikusokkal is fellépett, jelenleg pedig a Szlovák Nemzeti Filharmónia csellósa. A koncert különleges hangulatú lesz: a megvilágítást több ezer gyertya biztosítja majd. A szervezők szívbeteg gyerekek megsegítésére ajánlják a bevételt.

Helyszín: a pozsonyi Moyzes-terem
Időpont: december 22., péntek 16.00
Belépő: 36-40 euró

MÉRY REBEKA KARÁCSONYI KONCERTJE GÖMÖRPÉTERFALÁN

Nemrégen jelent meg a friss Junior Prima díjas Méry Rebeka Dícsérjed az Istent című, felvidéki népénekeket tartalmazó lemeze. Az énekesnő szakrális térben énekelte fel a dalokat a lemezre, a felvételnek Somorja középkori temploma szolgáltatott helyszínt. Az énekhangot hagyományos népi hangszerek, hegedű (Takács Borbála), palóc furulya és duda (Konrád Viktor) kísérik. A lemez a szlovákiai magyar területekről gyűjtött népénekekből merítkezik, az egyházi év szerinti három fő egyházi ünnep szokáskörét veszi sorra. A holnap esti koncerten természetesen a karácsonyi dalok kerülnek terítékre. A szervezők a koncert bevételét egy gömöri család megsegítésére ajánlották.

Helyszín: a gömörpéterfalai Magyar Közösségi Ház
Időpont: december 22., péntek 17.00
Belépő: elővételben 7, helyszínen 9 euró

A NOWEMBER DUNASZERDAHELYEN

Klasszikus rockdalokat játszik a NowEmber nevű formáció tagjai, akik holnap este lépnek fel Dunaszerdahelyen.

Helyszín: a dunaszerdahelyi Focus Music
Időpont: december 22., péntek 20.00
Belépő: 10 euró, szükséges helyet foglalni

KARÁCSONYI KONCERT GÚTÁN

Mennyből az angyal címmel ad jótékonysági koncertet Vadkerti Imre, Zsapka Attila, Sipos Dávid és Szűts István szombat este Gútán.

Helyszín: a gútai Nagyboldogas - szony római katolikus templom
Időpont: december 23., szombat 19.00

KOVÁCS KOPPÁNY DUNASZERDAHELYEN

Kovács Koppány és a Vadkelet Hősei adnak karácsonyi nagykoncertet Dunaszerdahelyen, őket megelőzően a Cornfield Kids nevű formáció is fellép. A koncertek után country és oldies disco várja a közönséget.

Helyszín: a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Club
Időpont: december 23, szombat 19.00
Belépő: elővételben 7, helyszínen 10 euró

ROCKKARÁCSONY EKECSEN

Ekecsre várják mindazokat, akik karácsony előtt vágynak még egy jó kis zúzásra. Az AWS, a Phoenix RT, a Kingfishers és a Cloudburst adnak koncertet.

Helyszín: az ekecsi kultúrház
Időpont: december 22., péntek 18.00
Belépő: elővételben 12, bérletben 15, a helyszínen 18 euró

TÁNCHÁZ KOMÁROMBAN

A Hárompatak nevű formáció ad táncházat péntek este Komáromban: ahogy ők mondják, előkarácsonyi csángó rakenrollra várják az érdeklődőket. A zenekar a moldvai és gyimesi csángók zenéjét népszerűsíti. A dallamokat furulyákkal (Pok Attila és Illés Gábor), kobozzal (Illés Gábor), dobbal és ütőgardonnal (Szendi Róbert) csalogatják elő, az énekért és táncért Angyal Réka és Balázs Lilla felelnek.

Helyszín: a komáromi Borozó
Időpont: december 22., péntek 20.00

A CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ RÉSZLETEI NAGYABONYBAN

A híres operett keresztmetszetét hallgathatja meg a közönség Nagyabonyban. Az előadásban Hajtman Lívia, Wurczer Péter, Sukola Tamás, Bognár Hajnalka, Nagy Noémi és Pfeiferlik Tamás szerepel.

Helyszín: a nagyabonyi kultúrház
Időpont: december 28., csütörtök 19.00
Belépő: 10 euró

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?