Új műsorokkal frissül a Duna Televízió

<p>Múltidéző, Klubszoba, Dokureflex – három új beszélgetős műsorral frissíti kínálatát a Duna Televízió. Nézőink kirándulást tehetnek a múltba, elmélkedhetnek korunk problémáiról, és megtudhatják kortársaink véleményét is a minket annyira érintő kérdésekről.</p>

Múltidéző

Bene Ferenc, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Détári Lajos, Esterházy Márton, Fa Nándor, Farkas János, Gál József, Mensáros László, Pécsi Sándor. Mi köti össze ezeket a híres embereket? Valamennyijüket - pazar góljaikat, felejthetetlen szerepformálásaikat, utolérhetetlen teljesítményeiket - láthatja az, aki március 20-án, vasárnap délután 15 órakor megnézi a Múltidéző első adását a Duna Televízióban. Időutazásra invitáljuk Önöket! Szubjektív válogatást láthatnak majd március idusának magyar vonatkozású eseményeiből, híreiből, érdekességeiből, az elmúlt évszázad második felének éveiből, mintegy 26 percben.
Húsz év - két brazilverés. Ki tudja felidézni magában Bene Ferenc káprázatos szólóját vagy Farkas János szédületes kapásgólját az 1966-os foci vb-ről, ahol 3:1-re vertük meg a brazilokat?  S ki ne emlékezne arra, ki lőtte a magyar válogatott első gólját, amikor 1986-márciusában Budapesten megint legyőztük őket? A meccsek legemlékezetesebb pillanatai láthatók  a Múltidézőben. Akárcsak Kosztolányi műve, az Aranysárkány 1966-os forgatásának műhelytitkai. A filmben zseniális alakítást nyújtott Pécsi Sándor és Mensáros László is.
A fekete-fehér filmkockák megörökítették azokat a perceket is, amikor a lottónyertesnek még a művelődési házban adták át a nyereményt, és kamera előtt pakolta bőröndjébe a milliókat. Vagy a '60-as évek frizura, illetve napszemüveg-divatját. És amikor a Május 1. Ruhagyár tervezői már a moszkvai tavaszra készültek kis kockás kabátjukkal...
A Szent Jupát 25 évvel ezelőtti kalandjaiba kuriózum most betekinteni, és igazi filmtörténeti csemege az is, amikor Bodrogi Gyula fellépett az úttörőmozgalom 20. születésnapján.
Közel nevezetes nemzeti ünnepünkhöz, visszapillantunk 1989. március 15-re, amikor a forradalmi hangulatban Cserhalmi György felolvasta a 12 pontot a Szabadság téren, amelyben például a szovjet csapatok kivonását és a munkásőrség feloszlatását is követelték.
El ne felejtsék, még most írják be a hétvégi programok sorába: március 20., vasárnap,  15 óra, Duna Televízió: Múltidéző.     


Klubszoba

„Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem!” Bizonyára sokakban kellemes emlékeket idéz az egykor Magyarországon is sikerrel futó tv-sorozat, a Nem kell mindig kaviár azóta szlogenné vált mondata, amely rendszerint a film végén hangzott el a szuperkém és nőcsábász szájából. A Duna Televízió hetente jelentkező vadonatúj műsora ott kezdődik, ahol a film befejeződött: a Klubszobában színészek, sportolók, művészek, közéleti emberek beszélgetnek arról, ami megdöbbentette, szíven ütötte, elgondolkodtatta, vagy éppen megmosolyogtatta az adott héten a közvéleményt.
A csaknem egyórás műsorban olyan témák kerülnek terítékre, amelyek bármely családban, baráti vagy munkahelyi közösségben is beszédtémák. A szokásos elemző műsorokkal ellentétben mi a nagy port kavart ügyek emberi oldalára szeretnénk rávilágítani, azaz hétköznapi szintre emelni. A legfontosabb, hogy nem politikusok, szakértők, úgymond illetékesek nyilatkozataira vagyunk kíváncsiak.
A március 20-án, vasárnap 20.30-tól látható első adás vendégei: Szabó-Sipos Barnabás színművész, Kőrösi Orsolya kulturális menedzser, a Magyar Fotográfusok Házának igazgatója, és Nacsa Olivér humorista, akikkel az állandó műsorvezető, Banner Géza beszélget.
Az ő véleményüket kérjük arról, hogy járjon-e szavazati jog a gyerekek után, kinek a feladata a kistelepüléseken fenntartania a közbiztonságot, fizetős legyen-e a bölcsődei ellátás, kinek és miért fontos, hogy magyar állampolgárságot kapjanak a határon túl élő magyarok és még hosszasan sorolhatnánk.
További adásainkban találkozhatnak a nézők Babarczi Eszter filozófussal, Gerendai Károly üzletemberrel, Bock József és Jásdi István borászokkal, Básti Júlia színművésszel, Jankovics Marcell filmrendezővel, Pálinger Katalin válogatott kézilabda kapussal.

Dokureflex

Egy újfajta közösségi élményre invitáljuk a Duna Televízió nézőit Dokureflex c. heti sorozatunkban, mely március 16-án, szerda este 22.45-kor debütált. Gáspár Judit műsorvezetővel és két vendégével minden alkalommal megnézünk egy dokumentumfilmet, hogy utána szavakba öntsük az alkotás keltette érzéseket, gondolatokat, reflektáljunk a társadalmi jelenségekre. Mert a dokumentumfilm, akár hétköznapi, akár különleges dolgokra irányítja figyelmét, tükröt tart társadalmunk elé, gondolkodásra, szubjektív véleményalkotásra késztet. Minket is, Önöket is. Meglátják, jó lesz kibeszélni a látottakat. Első adásunkban Czomba Albert Föld sója c. filmjét vetítjük, hogy utána Csóka Dórával, a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat munkatársával és Bauer Béla szociológus-társadalomkutatóval elemezzük a látottakat. A film ugyanis az önkéntességről szól. Témája több mint aktuális, 2011 ugyanis az európai önkéntesség éve. Erre a fogalomra pedig egyre nagyobb szükségünk van! Ugye ismerik napjaink divatos szlogenjét: „Valósítsd meg önmagad!” – Hozzá kell azonban tennünk, hogy közben ne feledkezz meg a körületted lévőkről sem. Vannak ugyanis öregek, vannak pályakezdő fiatalok, vannak sérült, beteg embertársaink, vannak szegények és vannak gazdagok – társadalmunk színei azonban meg kell, hogy férjenek egy palettán. S hogy erősítheti-e a szolidaritást, a társadalmi kohéziót az önkéntesség – az szerda este kiderül a Dokureflexben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?