ÚJ KÖNYV

A dr.

A dr. Kiss László–Lacza Tihamér– Ozogány Ernő „szerzőhármas” neve nem ismeretlen az olvasók előtt, hisz néhány éve nagy sikerrel jelent meg A magyar tudomány évszázadai című tudományos ismeretterjesztő kiadvány két kötete, melyben a szerzők életrajzok formájában mutatták be a magyar tudomány történetének fontos képviselőit. A kép azonban még nem volt teljes, rövidesen elkészült egy harmadik kötetre való anyag is. Mivel az előző két könyv már hiánycikknek számít, viszont nagyon keresett, hasznos publikációról van szó, a szerzők a bő anyagot (átdolgozva, kiegészítve) egy teljes, több mint 70 tanulmányt tartalmazó kötetben jelentették meg, bemutatva a tudományok különböző területein s a világ különböző pontjain tevékenykedő jeles magyar származású orvosokat, feltalálókat, természettudósokat, híres utazókat. Nemcsak a régmúlt idők nagyjairól olvashatunk a könyvben, hanem a közelmúlt és napjaink Nobel-díjas magyar tudósait megismerhetjük. A kötet kitűnő segédkönyv a diákok és tanárok, s mindazok számára, akik érdeklődnek a természettudományok iránt.

Dr. Kiss László–Lacza Tihamér– Ozogány Ernő: Gondolatokból épült katedrális. Magyar orvosok, mérnökök, tudósok.

Madách–Posonium, 2001

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?