Tovább fokozódik a Marton-ügy

<p>A Weinstein-ügyet követően egyre több színésznő meséli el saját, zaklatásról szóló történetét. Magyarországon elsőként Sárosdi Lilla vallomása kavart nagy port, aki a Facebook-oldalán, videóban mondta el, miként zaklatta őt 20 évvel ezelőtt a sikeres magyar színházigazgató, rendező és egyetemi tanár, Marton László.&nbsp;</p>

Az esetet követően Marton rágalomnak nevezte Sárosdi nyilatkozatát és elmondta, kész megfelelő lépéseket tenni az ügyben, majd levelet írt a Színház- és  Filmművészeti Egyetem rektorának, amelyben közölte, hogy az egyetemi vizsgálat lezárulásáig felfüggeszti oktatói tevékenységét. Nem sokkal később a Vígszínház vezetőségét is tájékoztatta arról, hogy az ügy tisztázásáig lemond főrendezői állásáról. A lemondását mindkét intézmény elfogadta.  Az esetet tetőzi, hogy azóta hét névtelenségét kérő nő mesélte el hogyan zaklatta őt Marton László. Az esetek érdekessége, hogy sok ismétlődő motívum jelenik meg a történetekben, például, hogy az összes nő rajongója volt a Vígszínháznak, sokuk azt állítja a nézőtéren fogdosta, kocsikázni vagy fagyizni vitte őket. Az első és az utolsó eset közt 50 év telt el.   A Vígszínház először a múlt héten reagált az ügyre egy kétmondatos nyilatkozatban, amiből nem igazán lehetett tudni, kinek a tetteit ítélik el. Kedden újabb közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy kiállnak az áldozatok mellett, a társulatot „megdöbbentették a Marton Lászlóval, a színház egykori igazgatójával kapcsolatos vádak”. Marton Ibsen A vadkacsa című új darabjának decemberben esedékes bemutatója elmarad.

eMA (Forrás: 444.hu)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?