Kultúra

Tovább fokozódik a Marton-ügy

A Weinstein-ügyet követően egyre több színésznő meséli el saját, zaklatásról szóló történetét. Magyarországon elsőként Sárosdi Lilla vallomása kavart nagy port, aki a Facebook-oldalán, videóban mondta el, miként zaklatta őt 20 évvel ezelőtt a sikeres magyar színházigazgató, rendező és egyetemi tanár, Marton László.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. október 24. 15:40

Az esetet követően Marton rágalomnak nevezte Sárosdi nyilatkozatát és elmondta, kész megfelelő lépéseket tenni az ügyben, majd levelet írt a Színház- és  Filmművészeti Egyetem rektorának, amelyben közölte, hogy az egyetemi vizsgálat lezárulásáig felfüggeszti oktatói tevékenységét. Nem sokkal később a Vígszínház vezetőségét is tájékoztatta arról, hogy az ügy tisztázásáig lemond főrendezői állásáról. A lemondását mindkét intézmény elfogadta.
 
Az esetet tetőzi, hogy azóta hét névtelenségét kérő nő mesélte el hogyan zaklatta őt Marton László. Az esetek érdekessége, hogy sok ismétlődő motívum jelenik meg a történetekben, például, hogy az összes nő rajongója volt a Vígszínháznak, sokuk azt állítja a nézőtéren fogdosta, kocsikázni vagy fagyizni vitte őket. Az első és az utolsó eset közt 50 év telt el. 
 
A Vígszínház először a múlt héten reagált az ügyre egy kétmondatos nyilatkozatban, amiből nem igazán lehetett tudni, kinek a tetteit ítélik el. Kedden újabb közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy kiállnak az áldozatok mellett, a társulatot „megdöbbentették a Marton Lászlóval, a színház egykori igazgatójával kapcsolatos vádak”. 
Marton Ibsen A vadkacsa című új darabjának decemberben esedékes bemutatója elmarad.

eMA (Forrás: 444.hu)
Önnek ajánljuk

Gyászban Kolon és Gímes

Nyilvánosságra került a buszbaleset áldozatainak neve és életkora

Ideiglenesen átköltöztetik a dunaszerdahelyi idegenrendészet kirendeltségét

Anyagilag is segítik a buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit

KFC: felemás volt az őszi szezon Komáromban

A pályaválasztást ne hagyjuk az utolsó pillanatra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!