Több mint százszoros áron keltek el kínai műkincsek New York-i árveréseken

New York |

<div>Az aukciósházakat is meglepő magasságba szökött fel kínai régiségek ára csütörtök esti New York-i árveréseken. A Sotheby&#39;s és a Christie&#39;s a becsült eladási árat 100-140-szeresen felülmúló üzletkötésekről számolt be.</div><div>&nbsp;</div>

A legdrágábban, a várt 100-150 ezer dollár helyett 14 millió dollárért talált gazdára egy Ming-dinasztia korabeli, 600 éves gyűjteményes kötet buddhista szútrákból, festett képekből és kalligráfiákból.     A licit a szokásos egy-két perc helyett több mint fél óráig tartott, s végül a taxisofőrből lett, műgyűjtőként már jól ismert kínai milliárdos, Liu Ji-csien tette a legjobb ajánlatot a 39 lapból álló kollekcióért, amely egy japán műgyűjteményből származik.    A vételár rekordot jelent az Ázsián kívül eladott kínai festmények esetében.     Ji-csien személyes vagyonát 1,37 milliárd dollárra becsüli a Forbes üzleti magazin. Az üzletember vásárolt meg 2014-ben 36 millió dollárért egy Ming korabeli kicsiny italcsészét, amely ezáltal minden idők legdrágábban eladott kínai porcelánja lett. És rekordösszeget, 44 millió dollárt tett le egy 15. századi, színpompás, hímzett selyem tibeti faliképért is egy tavalyi hongkongi árverésen.    A Christie's ugyancsak csütörtök esti New York-i aukcióján egy több mint 200 éves, gazdagon díszített korsó kelt el 509 ezer dollárért, vagyis a maximálisan várt 5000 dollár több mint százszorosáért.     Az aukciókon a becsült ár sokszorosáért talált vevőre több más kínai régiség is. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?