Találka Tőzsér Árpáddal

Pozsony |

<p>Hétfőn, január 24-én a magyar kultúra napja alkalmából költő vendége lesz a Szlovák Nemzeti Múzeum mellett működő Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának.</p>

A Žižkova utca 18. szám alatt várják mindazokat, akik érdeklődnek a kortárs költészet iránt. Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költővel Miklósi Péter publicista beszélget 17 órától.
Tőzsér Árpád első verseit tizenhét éves korában publikálta, irodalomtörténeti munkái pedig 1957-től jelennek meg. Mindent összevetve mintegy harminc kötet jelzi életútját.
„A hetven évem legmeghökkentőbb élménye, hogy úgy érzem, bizonyos értelemben semmivel sem éltem többet azoknál, akik mondjuk harminckét évesen vagy huszonhat évesen fejezték be földi pályafutásukat: születtem, éltem, kiváltam, szenvedtem, küzdöttem, dolgoztam, s – havi kétszáz még sose telt. A húszéves életpálya fiziológiai-egzisztenciális időszámítása általában ugyanaz, mint a százhúsz évesé. Sőt, talán nem is csupán a fiziológiai-egzisztenciális időszámításuk közös!” – vallja a költő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?