Szövegszüretelő

A Szőrös Kő őszi száma a nyarat idézi szövegben és képben. Az elmúlt negyedév lírai és prózatermése is rendkívül gazdag volt: hosszú hallgatás után új írásokkal jelentkezik Szűcs Enikő, a Posonium Elsőkötetes szerzői díj nyertese. Szeles Annamária készülő kötetéből mutat be két erőteljes szöveget.

A Szőrös Kő őszi száma a nyarat idézi szövegben és képben. Az elmúlt negyedév lírai és prózatermése is rendkívül gazdag volt: hosszú hallgatás után új írásokkal jelentkezik Szűcs Enikő, a Posonium Elsőkötetes szerzői díj nyertese. Szeles Annamária készülő kötetéből mutat be két erőteljes szöveget. Ábrahám György újvári gimnazista bemutatkozó versei ígéretes kezdetet sejtetnek. A Szőrös Kő rendszeresen publikáló szerzőgárdája is tartogat meglepetést: a tavalyi magyarországi Diák Vers- és Prózaíró Pályázat nyertese, Haraszti Ágnes lírai prózája és versei rendkívül tudatos és felkészült alkotói habitusról árulkodnak. Hajtman Béla nemrég megjelent első regénye, a Hídon után készülő regényéből ad közre részleteket. Fehér Kriszta tavasszal megjelent verseskötetével keltett figyelmet, most a prózában keres új alkotói dimenziókat. Az első kötetével nívódíjat nyert Mizser Attila két új vers erejéig hallat magáról. Kantár Csaba verseiből az eddiginél elmélyültebb, letisztultabb költői hang szólal meg. De Faludi Ádám, Nyilas Atilla, Csizmadia Gabriella, Csölle Zsuzsanna, Borbély Borisz, László Krisztián és Lengyel Adrián is jelen van műveivel. Érdekes színfolt Kupcsik Lidi bemutatkozása. A Gondolatnyi csend rovatban három hazai elsőkötetes szerző teljesítményét értékeli Kocur László Zsebkendőnyi terület című írásában. Huba Márk Z. Németh István szerelmesvers-kötetét, a Rózsa és Rúzs címűt bírálja, Papp p Tibor a Danilo Kiš-ügyhöz írt bevezetőt Szín és fonák címen. Kovács Attila Zoltán Shakespeare III. Richárdját elemzi, kulcsként értelmezve a tragédiát Shakespeare drámaművészetének egészében. A Műhely rovatban Gál Éva ismerteti meg munkájával az olvasót. A Kő kövön rovat a Fiatal írók III. Alkotótáborát idézi fel a latin-görög műfordítói verseny, gazdag fotóanyag és az alkotói versenyek eredményeinek közlésével. Ardamica Zorán vitairatában a párhuzamos kultúrák szükséges voltáról ír. Pénzes Titi csavargásairól a Tokaji ĺrótáborban, a Szőrös Kő pesti estjéről és Fehér Kriszta könyvbemutatójáról is olvashatunk a lapban. (him)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?