Szobrot állítottak a 90 éves Tony Bennettnek

San Francisco |

<p>Szobrot kapott a 90 éves dzsesszlegenda, Tony Bennett San Franciscóban, ahol a hét végén nagyszabású ünnepségekkel emlékeztek meg a jeles születésnapról.&nbsp;</p>

A Bennett jelenlétében leleplezett mintegy 2,4 méter magas szobor a Fairmont Hotel előtt áll, ott ahol az énekes 1961-ben először adta elő I Left My Heart in San Francisco című nagysikerű dalát, amelyért egy évvel később Grammy-díjat kapott. "Ez a legszebb szobor, amelyet valaha láttam. Mindörökre a szívemben fog élni" - hangoztatta Bennett, aki augusztus 3-án töltötte be 90. életévét.

A dzsesszlegenda volt a díszvendég a San Francisco Giants péntek esti baseball-mérkőzősén, ahol mintegy 40 ezer néző ünnepelte őt a Happy Birthday című dalt énekelve. 

Szombat este gálavacsorát is rendeztek tiszteletére, a nyugati parti város híres fagylaltozójának tulajdonosa, Humphry Slocombe itt mutatta be Bennettnek készült duett nevű, új ízesítésű vaníliafagylaltját, amelyet citromlikőrrel és ánizzsal bolondított meg Tony Bennett olaszországi gyökereire emlékeztetve.

Tonny Bennett több mint 65 éve tartó pályafutása alatt több mint 50 millió lemezt adott el, 19 Grammy-díjat kapott, és 2001-ben Grammy-életműdíjjal tüntették ki. Ezenkívül két Emmy-díjjal is rendelkezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?