Szlovák-magyar kortárs zenei napok

Budapest |

<p>Kortárs zenei napokat szervez áprilisban a Szlovák Kulturális Intézet és a Zeneakadémia: programban szlovák és magyar zeneszerzők műveit bemutató hangverseny, a Pozsonyi Művészeti Egyetemmel közösen rendezett workshop, a Liszt Akadémia növendékeinek diplomakoncertje és zeneszerzői versenyen is szerepel.</p>

Csütörtökön különleges hangversenyt tartanak a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, ahol három generáció szlovák és magyar zeneszerzőinek munkáit hallgathatja meg a közönség - közölte az MTI-vel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem sajtóirodája.
Jozef Sixta, Daniel Matej, Marian Lejava, Soproni József, Jeney Zoltán és Sáry Bánk műveit a THReNSeMBle Együttes tolmácsolja, vezényel Horváth Balázs.
Másnap a Szlovák Kulturális Intézetben nyilvános zeneszerzői workshopot rendeznek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Pozsonyi Művészeti Egyetem szervezésében. Az egész napos zenei műhelymunka során két szlovák és két magyar fiatal komponista a THReNSeMBle Együttes segítségével, a próbafolyamat közben tökéletesítheti külön erre az alkalomra készített műveit.
A tavaszi kortárs zenei eseményekhez kapcsolódik a Zeneakadémia zeneszerző bachelor növendékeinek diplomakoncertje is. Az április 18-iki hangversenyen Andorka Péter, Muntag Lőrinc, Tornyai Péter és Wettl Mátyás szerzeményeit Serei Zsolt, Szabad Attila és Horváth Balázs vezényletével az egyetem BA hallgatóinak együttesei játsszák el.
A sorozatot április 23-án a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzőversenye zárja, amelyen a hallgatók neves hazai zenészekből álló zsűri előtt mérhetik össze tehetségüket. A zsűri tagjai neves muzsikusok, művésztanárok: Dukay Barnabás, Körmendi Klára, Farkas Zoltán, Fekete Győr István és Tihanyi László.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?