Széles műfaji skálán

Szepsi/Buzita. November 15. és 17. között immár harmadik alkalommal kerül sor a Falusi Színjátszók és Esztrádcsoportok Fesztiváljára Szepsiben és Buzitán. A rendezvényre 11 csoport nevezett be, többségük a színjátszó kategóriába.

Szepsi/Buzita. November 15. és 17. között immár harmadik alkalommal kerül sor a Falusi Színjátszók és Esztrádcsoportok Fesztiváljára Szepsiben és Buzitán. A rendezvényre 11 csoport nevezett be, többségük a színjátszó kategóriába. A tavalyi rendezvény sikerét mutatja, hogy a csoportok többsége (Királyhelmec, Örös, Vezekény, Ebed, Nána, Bódvavendégi) újra szerencsét próbál Szepsiben, de a két évvel ezelőtti győztes, a bátorkeszi együttes is ott lesz a fesztiválon. Először neveztek a lakszakállasiak, a balogfalaiak, a hodosiak és a várhosszúrétiek. A rendezvény műfaji skálája igen szélesnek ígérkezik, hiszen a klasszikus esztrádműsoron kívül lesz bohózat, népi játék, fonó-lakodalmas, musical és verses összeállítás is. Versenyen kívül lép fel a losonci Kármán József Színház a Csókos kabaré című műsorával, amely a Csókos asszony című opoerett rövidített változata. Első alkalommal lesz fesztiválújság, Bárány János és Czene Tamás szerkesztésében. A fesztivál fődíjas csoportja bemutatja előadását a jövő évi Jókai Napokon is, amelyre a fesztiválon részt vevő együttesek vezetői ugyancsak meghívást kapnak. (giv)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?