Stephen Hawking szívesen lenne az új Bond-film gonosza

London |

<p>Stephen Hawking világhírű elméleti fizikus szerint kerekes széke és géphangja miatt személye ideális választás lenne a következő James Bond-film gonoszának.<br />&nbsp;</p>

A professzor a Wired magazinban csütörtökön megjelenő interjújában kijelentette, hogy különösen az arca rezdüléseit hanggá alakító számítógépből érkező beszéde válna be jól egy 007-es filmben.
   
A The Daily Telegraph emlékeztetett rá, hogy Hawking professzor filmes szereplése nem szokatlan. A Simpson család című animációs tévésorozatban már megörökítették, a Star Trek egy epizódjában pedig együtt pókerezett Datával, Isaac Newtonnal és Albert Einsteinnel. A Pink Floyd ősszel megjelent új albumának Talkin' Hawkin' című számában szintén megszólalt.
   
A fizikusról készült A mindenség elmélete című játékfilm januártól látható a magyar mozikban. Az életét bemutató alkotás arról is beszámol, hogy 21 évesen diagnosztizálták visszafordíthatatlan motoros neuronbetegségét (amiotrófiás laterálszklerózis), amely miatt kerekesszékbe kényszerült.     
   
A 72 esztendős tudós az interjúban elmesélte: szeret kommunikálni a világgal. "Beszédszintetizátorral tudok megszólalni, bár így amerikai akcentusom van. Megtartottam ezt a hangot, mert ez már a védjegyemmé vált" - fűzte hozzá.
   
Mielőtt elvesztette volna hangját, beszéde már annyira elmosódott volt, hogy csak közelálló ismerősei értették, a géphangon megszólalva azonban népszerű előadásokat is tart.
   
"Élvezettel beszélek a tudományról. Fontos dolog, hogy a közönség értse a tudomány alapjait, és ne kelljen életfontosságú döntésekben másra hagyatkozniuk" - mondta Hawking.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?