Sikeres a fiktív elnök

Washington. Vasárnap este Los Angelesben – a szeptember 11-i terrorcselekmények, majd az azt követő további terrorfenyegetettség miatti kétszeri halasztás után – végre kioszthatták az idei Emmy-díjakat, a televíziós műfajok „Oscar- díját”.
Ez volt sorrendben az 53. Emmy díjkiosztó gálaesemény.

Edie Falco a legjobb színésznőnek járó Emmy-díjat vehette át a The Sopranos című sorozatban nyújtott alakításáért.TASR/AP-felvétel Washington. Vasárnap este Los Angelesben – a szeptember 11-i terrorcselekmények, majd az azt követő további terrorfenyegetettség miatti kétszeri halasztás után – végre kioszthatták az idei Emmy-díjakat, a televíziós műfajok „Oscar- díját”.

Ez volt sorrendben az 53. Emmy díjkiosztó gálaesemény. A halasztások nyomán végül is kitűzött időpont a tévéközvetítés szempontjából nem volt a legszerencsésebb: pontosan egybeesett az amerikai profi baseball-döntő utolsó meccsével (a New York Yankees és az Arizona Diamondbacks között.)

A The West Wing című filmsorozat (a cím a Fehér Ház nyugati épületszárnyára utal, és a széria egy fiktív amerikai elnök „emberközelbe hozott” életét mutatja be) a tavalyi Emmy-sikerek után az idén is nagyon jól szerepelt: azon túl, hogy a drámai sorozat kategóriában a legjobb produkciónak minősítették, elnyerte a legjobb rendezőnek, valamint a legjobb férfi és a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat.

A The West Wing nagy riválisa a sorozatkedvelők körében a The Sopranos volt, amely viszont egy maffiózó dinasztia világába kalauzolja el a nézőt. Ez a széria megkapta a legjobb férfi és a legjobb női főszereplő díját (James Gandolfini és Edie Falco), valamint a legjobb forgatókönyvírónak járó díjat is.

A legjobb televíziós vígjátéksorozatnak a Sex and the City című produkció bizonyult.

A díjkiosztó gálaműsorok legfárasztóbb részei – a díjazottak kötelező köszönetnyilvánítás-ömlengései – is tartogathatnak váratlan fordulatokat: a legjobb vígjáték-forgatókönyvért kitüntetett Alex Reid olyannyira meghatódott a rivaldafényben, hogy a feleségét, Gretchent kifelejtette azok sorából, akiknek múlhatatlan érdemeik voltak a mű létrehozásában. Reid utóbb a sajtótudósítókat külön megkérte, pótolják mulasztását, és „húzzák alá” bocsánatkérését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?