Salman Rushdie könyvéből a legnagyobb titokban készült film

Újdelhi/Budapest |

<p>A legnagyobb titokban forgattak filmet Salman Rushdie indiai születésű író Az éjfél gyermekei című regényéből, a munkálatok a napokban értek véget Srí Lankán.</p>

A filmet Deepa Mehta Oscar-díjra jelölt indiai-kanadai rendező jegyzi, a forgatás februárban kezdődött, a hét végén Colombóban fejeződött be - tudósított az ABC című spanyol lap internetes kiadása (www.abc.es)
Salman Rushdie Az éjfél gyermekei című Booker-díjas regényével lett világhírű, a kötetben India, Pakisztán és a majdani Banglades történetét dolgozza fel 1947-től, a függetlenség elnyerésétől az 1970-es évek végéig. A filmet nagy titkolózás övezte, elsősorban azért, hogy elkerüljék a vallási konfliktusokat.
Az íróra Iránban fatvát bocsátottak ki Sátáni versek című munkája miatt, Deepa Mehta pedig hindu fundamentalisták támadásának célpontjává vált Tűz, majd Víz című filmjei okán.
"Ő a muzulmánok szemében szálka, én a hindukéban. De szerettük volna megcsinálni ezt a filmet és ennek a hallgatás volt az ára" - jegyezte meg a rendező, aki elismerte, nehéz dolguk volt 800 statisztával titokban tartani a forgatást.
A film a Winds of Change címet viseli, a forgatókönyvet Rushdie írta. Az alkotás várhatóan 2012 tavaszán kerül a mozikba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?