Rátóti Zoltán rektori szerepben

dddd
Budapest |

Áder János magyar államfő a Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektorává nevezte ki Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színművészt. Ő volt az egyetlen jelentkező a posztra.

Rátóti Zoltán kinevezését az egyetem szenátusa és a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma is támogatta. A színház.online információi szerint a szenátusban ketten tartózkodtak a január 3-i szavazásnál, egy ember pedig felszólalt elemezve a pályázatot és indokolva, miért nem támogatja Rátóti kinevezését.

Sándor Erzsi ezt követően a Népszavában közölt írást a témában. Ebben kijelentette: ”Rátóti pontosan tudja, hogy semmilyen képesítése sincs ehhez. Nem végzett doktori iskolát, nincsen nyelvvizsgája, nem lehetne rektor a világ egyetlen valamirevaló egyetemén sem.”

Az SZFE rektori pályázatára a megadott december 20-i határidőig Rátóti egyedüliként adta be pályázatát. A kiírás szerint 5 évig töltheti majd be a rektori pozíciót.

A színművész egyébként maga is tagja a döntéshozó kuratóriumnak és abban a Nemzeti Színházban társulati tag, amelynek igazgatója az említett alapítvány kuratóriumi elnöke, Vidnyánszky Attila. Emellett az SZFE-n Szarvas József prózai színész osztályának tanára és a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja.

„Szarvas József és én a nemzeti-keresztény értékrendet képviseljük. Nem lesz nemzeti érzés tanóra, ezt nem így kell elképzelni. Azt gondolom, hogy a tetteinkkel, világlátásunkkal, gondolkodásunkkal példát lehet és kell mutatnunk, ez a legjobb módszer” – nyilatkozta korábban a Magyar Nemzetnek Rátóti, hozzátéve, hogy nem törekszeken átnevelésre, de már nem az intézmény múltjával akarnak foglalkozni, hanem előre nézni és a saját dolgukat végezni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?