Rangos díj – a műfaji sokszínűség jegyében

Komárom |

<p>Január 31-ig várják még a jelöléseket a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjra a szervezők.</p>

A díjat – amelyet tavaly decemberben alapította Csemadok naszvadi alapszervezete, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE), a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, valamint a Csemadok Művelődési Intézete – a szakmai kuratórium kifejezetten szakmai szempontok, illetve a (szlovákiai) magyar zenekultúra érdekében és ápolásában kifejtett tevékenység alapján ítéli oda az arra érdemes személynek, csoportnak, zenekarnak vagy együttesnek zenei műfajoktól és stílusoktól függetlenül.

Első alkalommal az alábbi hat kategóriában osztanak díjat: Harmónia életműdíj; a legjobb fiatal muzsikus (15–25 éves korig); a legjobb énekes vagy szólista (15 éves kortól); a legjobb hangszeres muzsikus (15 éves kortól); a legjobb zenekar; valamint Az év dala díj. A kiírás értelmében magánszemélyektől, valamint hazai magyar kulturális és nonprofit szervezetektől várják a nevezéseket; kategóriánként akár több jelöltet is meg lehet nevezni. Az énekesek, szólisták és muzsikusok esetében kizárólag magyar nemzetiségű szlovák állampolgárságú egyént lehet jelölni, zenekarok, együttesek, csoportok esetében a tagok döntő többségének kell megfelelnie ennek a kritériumnak. A javaslatot tevő köteles minimum 500 karakterben mellékelni nominánsa életrajzát és szakmailag megindokolni a felterjesztést (a legjobb zenekar díjánál minimum 5 saját szerzeményt kell mellékelnie a nevezőnek). A jelöléseket elektronikus úton teheti meg az info@harmoniadik.sk címen.

A február 25-i ünnepélyes gálára, amelyet a Jókai Színházban rendeznek, kategóriánként az öt legmagasabb pontszámot elért jelölt kap meghívást. Itt hirdetik ki a győztesek nevét is. A nagyszabású gálán fellép többek között az ipolybalogi Szent Korona Kórus, a Rómeó Vérzik zenekar, Balogh Rózsa operaénekes, Korpás Éva és a Ritka Magyar Fold Band, valamint Bródy János. A díj műfaji sokszínűségét (népzene, komolyzene, könnyűzene) a meghívott fellépők névsora is jelzi.

A Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjról és a jelölés részletes feltételeiről a www.hamoniadij.sk oldalon találnak tájékoztatást, ahonnan a nevezési lap is letölthető.

Az Új Szó a rendezvény médiatámogatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?