Pokoli hercegi–hercegnői love story

<p>A Pokoli hercegnő című cseh mesefilm modern eszközökkel kivitelezhető trükköket alkalmaz, mégis az utánozhatatlan, romantikusan és tiszta vágyakkal mesélő cseh tradíciót és szellemiséget követi. Elbűvölő környezettel, varázslatos kosztümökkel, igazi kő várkastéllyal.</p>

Az egyik királyságban megszületik Aneta hercegnő (Tereza Voříšková), a másik királyságban Jeroným herceg (Jiří Mádl). A gyerek hercegnő oly bátor, mint egy herceg, a gyerek herceg oly gyengéd, mint egy hercegnő, nem szíveli a kardforgatást, és nem tud úszni, a hercegnő viszont úgy ficánkol a tóban, mint a hal. Nemcsak nembeli, hanem minden másban is ellentétei egymásnak. A két királyi apa fogadalmat tesz a békés egymás mellett élés érdekében, hogy ha aprócska királyi csemetéik, Aneta és Jeroným felnőnek, egybekelnek, s eggyé olvasztják a két királyságot. Ellenkező esetben pusztító háborúban poklok poklára száll a két királyság.

S ez, a „pokolidézés” a Pokoli hercegnő című cseh mesefilm újdonsága. A pokolban megteremtett iskola, a sátántanítóval, az apró csintalan ördögfiókákkal, s maga a pokoli környezet minden démonok urával, Luciferrel, aki csak egyvalakivel nem bír zöld ágra vergődni: az érte epekedő, csábító és testi gyönyörökre vágyó ördögi nővel.

Látványos, okos, jól megcsinált mesefilm a cseh produkció. A mese mindenkori igazsága, hogy a jó elnyeri jutalmát (legyen az ember vagy pokolbéli lény), s hogy az igazi szerelmesek egymáséi lesznek, nemkülönben a látvány és a színészi alakítások (a karakterek sokasága), valamint a humor, a klasszikus mesékkel járó kellemes érzést kínálják a nézőnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?