Péntek este a Fonóban veszi kezdetét az országos táncháztalálkozó

Budapest |

<p>A Fonó Budai Zeneházban Halljunk szót címmel koncerttel és &quot;előtáncházzal&quot; veszi kezdetét péntek este a XXXIV. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár, amely vasárnapig csaknem 2500 közreműködővel várja az érdeklődőket az esemény fő helyszínén, a budapesti Papp László Sportarénában.</p>

Szombaton, a táncháztalálkozó első napján a Budapest Sportaréna küzdőterén táncházak és bemutatók sorozata várja az érdeklődőket, a legjelentősebb Kárpát-medencei tájegységek és a hazai nemzetiségek felsorakoztatásával - olvasható a szervezők MTI-hez elküldött tájékoztatójában.    A gyerekeket aprók táncával, kézműves foglalkozással és Tücsökringatóval szórakoztatják, délután jubiláló népzenei együttesek adnak műsort.    A szombat esti gála műsorán fellépnek Magyarország kiemelkedő néptáncegyüttesei, hagyományőrző együttesei, valamint a határon túlról érkező népművészek. A programot hajnalig tartó Éjszakai bál teszi teljessé, amelynek idén is a Fáklya Klub ad otthont.    A vasárnapi programok a gyermekekre és a gyermekes családokra fókuszálnak. Az Aprók bálja különlegessége, hogy a küzdőtéren a gyermektáncosokkal együtt a közönség is részt vesz a táncokban. A húsvéti készülődés jegyében kézműves foglalkozásokat tartanak, valamint népi játékok, ügyességi versenyek, babakoncertek, "ínyenc táncházak", népzenei és néptáncbemutatók színesítik a programokat.    A rendezvény vasárnap esti gálaműsorán rendhagyó módon a Csík zenekar és vendégei - Rúzsa Magdi, Dresch Mihály, Lovasi András, Lakatos Róbert és a Fitos Dezső Társulat - lépnek fel Novák Péter rendezésében.    A programot mindkét napon hangszer- és fotókiállítások, valamint filmvetítések kísérik.    Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár - mint az egyik legjelentősebb hazai folklórfesztivál - a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzetiségek képviseletében.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?