Párkányi fiú a Monsoon basszusgitárosa

Párkány |

<p>Ma este kiderül, mely dalokat hallhatjuk az Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntőjében. Az m1 és a Duna World is élőben közvetíti a mai elődöntőt, amelyben feltűnik a Monsoon együttes is. A négyfős csapatra érdemes odafigyelni.</p>

A zenekar a különféle tehetségkutató műsorokból ismert, a zenei pályán hosszabb ideje jelen lévő előadók mellett került be a húsz legjobb közé. „Nagy kihívás ez számunkra” – fogalmazott Matus Péter, a zenekar párkányi basszusgitárosa. Az együttes Ébrednem kell (2009) című száma hosszú ideig vezette a Classic FM toplistáját. „Az Eurovíziós Dalfesztiválra a Dance című számmal neveztünk be. A nevezés gyors és hirtelen elhatározás volt. Egy koncertünk után dobosunk édesanyja szólt, hogy van még néhány napunk arra, hogy jelentkezzünk a versenyre. Énekesünk előhúzta tarsolyából ezt az akusztikus gitárra írt számot. Nagyon kevés időnk volt, de stúdiómunkába kezdtünk és összeraktuk a dalt” – nyilatkozott Matus Péter. Az együttes tagjai (Vödrös Márton – ének, Fábián Tibor – dob, Horváth György – gitár) Péter kivételével budapestiek. „Fábián Tiborral évfolyamtársak voltunk a Kőbányai Zenei Stúdióban. Ő szólt, hogy basszusgitárost keresnek. Több magyarországi és külföldi koncerten vagyunk túl. Egyik legemlékezetesebb fellépésünk tavaly decemberben volt. Egy előszilveszteri bulin az ausztriai Kufsteinben közel ezer ember előtt játszottunk” – mondta Péter.

A Dance című számban a rock and rollos stílust modern hangszereléssel ötvözték. Az utóbbi napok próbákkal és megfeszített munkával teltek. „Nagyon sokat készültünk a műsorra, nagy színpadi show lesz” – árulta el a Monsoon basszusgitárosa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?