PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Főosztálya pályázatot hirdet
magyar állami ösztöndíjra, illetve rendszeres tanulmányi támogatásra azon szlovák állampolgárságú, a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII.

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Főosztálya pályázatot hirdet

magyar állami ösztöndíjra, illetve rendszeres tanulmányi támogatásra azon szlovák állampolgárságú, a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény hatálya alatt álló magyar nemzetiségű személyek, továbbá azon cseh állampolgárságú magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2002/2003-as tanévben az alábbi képzési formákban, a meghirdetett szakok valamelyikére felvételt nyernek valamely magyarországi felsőoktatási intézménybe.

A pályázatot a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma által működtetett Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanács megbízásából a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács írja ki, a Révkomáromi Agora Iroda lebonyolítói közreműködésével.

Meghirdetett képzési formák, keretszámok és szakok:

1. Nappali tagozatos teljes alapképzés – 20 fő

2. Meghirdetett szakcsoportok, keretszámok és a szakcsoporton belül pályázható szakok:

Agrár szakcsoport (2 fő): agrármérnöki; erdőmérnöki; kertészmérnöki; környezetgazdálkodási agrármérnöki; agrár mérnöktanári; vidékfejlesztési agrármérnök

Bölcsész szakcsoport (4 fő): filozófia; informatikus könyvtáros; kommunikáció; levéltár; művelődésszervező; pedagógia; pszichológia; régészet

Egészségügyi szakcsoport (2 fő): általános orvos; fogorvos; gyógyszerész

Gyógypedagógiai szakcsoport (2 fő): gyógypedagógiai

Műszaki szakcsoport (3 fő): építészmérnöki; építőmérnöki; földmérő és térinformatikai; gépészmérnöki; mérnök-fizikus; mérnöktanári (gépész vagy műszaki informatikai szakirány); vegyészmérnöki; villamosmérnöki

Művészeti szakcsoport (3 fő): építész; énekművész, -tanár; ének-zenetanár, karvezetés; restaurátor; színész; vizuális és környezetkultúra-tanári; vizuális kommunikáció

Természettudományos szakcsoport (3 fő): környezettudományi;

Egyetemi szintű tanári szakok: ábrázológeometria-matematika; biológia; fizika; földrajz; kémia; matematika (A megpályázott szak mellett az ösztöndíjazott hallgatónak tanulmányai alatt a tanár szakot is el kell végeznie!)

Testkulturális szakcsoport (1 fő): egészségtan-tanári; testnevelőtanár-gyógytestnevelő tanár; testnevelőtanár.

3. Nappali tagozatos kiegészítő alapképzés – 5 fő

4. A pályázatra csak olyan szlovákiai vagy csehországi középiskolai végzettségű, szlovák vagy cseh állampolgárságú és magyar nemzetiségű személyek jelentkezhetnek, akik nem rendelkeznek magyarországi bevándorlási engedéllyel, sem erre irányuló folyamatban lévő kérelemmel. A pályázaton nyertes hallgatókkal a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma szerződést köt, amelyben többek között az ösztöndíjas vállalja, hogy tanulmányai befejezését követően hazatér szülőföldjére.

A pályázatra való jelentkezés további általános feltételeit, az egyes pályázati kategóriákra vonatkozó részletes feltételeket, a pályázásból kizáró feltételeket, valamint a pályázattal kapcsolatos egyéb tudnivalókat a pályázati felhívás teljes szövege tartalmazza.

A teljes pályázati kiírás hozzáférhető az interneten (www.agorairoda.net), továbbá az alábbi címeken, ahol részletes felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők az ösztöndíjpályázatról, a pályázati adatlapról (mely beszerezhető lesz ugyanitt), valamint az ösztöndíjszerződésről.

Révkomáromi Agora Iroda

945 01 Révkomárom (Komárno), Tiszti Pavilon

Tel./Fax: +421-35-77-13-841

E-mail: [email protected]

Pozsonyi Agora Iroda

811 03 Pozsony (Bratislava),

Klariska (Klarisszák u.) 7.

Tel./Fax: +421-2-544-10-411

E-mail: pozsony@ agora2001.sk

A pályázatokat 2002. július 19-től lehet benyújtani.

A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje:

2002. augusztus 1., 17 óra.

A pályázat lebonyolításának adminisztratív költségeire 200 Sk öszszegű pályázati költségtérítést kell befizetniük a pályázóknak.

Felhívjuk a magyarországi felsőoktatási intézményekbe felvételizők figyelmét, hogy a magyarországi tanintézetekbe a jelentkezési lapok benyújtásának végső határideje: 2002. március 1.! A jelentkezés módjáról, valamint a magyarországi felsőoktatási intézményekről és szakokról a fenti címeken felül a Magyarországon kiadott Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóból és a www.ofi.hu honlapról lehet információhoz jutni. A jelentkezési lapok csak magyarországi nyomtatványboltokban vásárolhatók meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?