Kultúra

Operaházak háborúja

Róma | Háború tört ki Olaszország két világhírű operaháza, a velencei La Fenice és a milánói Scala között.
MTI

2013. január 22. 20:05

 

Giorgo Orsoni velencei polgármester tiltakozott Mario Monti kormányának azon döntése miatt, hogy a milánói Scala rendkívüli támogatást kap a 2013. évi Verdi-Wagner kettős jubileum alkalmából. Ez azt jelenti, hogy a milánói operaház kasszájának 4,2 millió eurós hiányát feltöltik.
    
"Érthetetlen ez a hozzájárulás. Ezzel megkárosították a többi operaházat, amelyek rendben tartják költségvetésüket, nagy erőfeszítéseket téve a munkaerő megtartására. A La Fenice is szervez előadásokat a Verdi-Wagner-év alkalmából, amelyek színvonala azonos a Scaláéval" - méltatlankodott a velencei polgármester.
    
A Scala hiányának enyhítésére az operaház művészeti vezetője, Stephane Lissner nemrégiben növelte a jegyárakat. "Csoda, hogy ezt eddig még nem tettük meg" - jegyezte meg Lissner, aki 2015-ben átveszi a párizsi Opera National de Paris irányítását.
    
Utódjának személye érzékeny téma a lombardiai városban. Milánó polgármestere, Giuliano Pisapia szerint rövid időn belül nyilvánosságra hozzák az új Scala-vezető nevét.
Önnek ajánljuk

Decembertől büntethetik a rollerezőket

Szúnyoginvázió: a szaktárcához fordultak segítségért a Komáromi járás települései

Rács mögött marad a horóci gyilkos

A szlovákiai családoknak megéri külföldön vásárolni

Az Art Film Fest díjazottjai

Összeütközött és lezuhant két harci repülőgép Németországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?