Olvasásra fogná a New York-iakat a polgármester

New York |

<div>Kötelező olvasmányt adna New York lakóinak Bill de Blasio főpolgármester.</div>

Az Egy könyv, egy New York elnevezésű olvasásnépszerűsítő akcióban a lakosok dönthetik el, hogy melyik legyen az a könyv, amelyet elolvasnak és azután közösen megvitatnak. Februárban az interneten és a metróállomásokon választhatnak öt ajánlott műből. Március 1-től három hónapot kapnak elolvasására, hogy azután együtt beszéljék meg azt nyilvános rendezvényeken és kísérőeseményeken a metropolisz mind az öt városrészében. Bill de Blasio főpolgármester azt szeretné, ha a 8,5 millió New York-i közül minél többen olvasnák el a könyvet, amely a legtöbb szavazatot kapja. Egy hasonló akció 2002-ben elbukott, mert a szervezők nem tudtak megegyezni az olvasásra ajánlott műről. Más amerikai városok, köztük Chicago és Seattle már sikerrel végrehajtott hasonló olvasásnépszerűsítő akciókat. A New York-iak Betty Smith A Tree Grows in Brooklyn című 1943-as sikerregénye, Chimamanda Ngozi Adichie nigériai írónő Americanah című műve, Junot Díaz Oscar Wao rövid, de csodálatos élete című könyve, Ta-Nehisi Coates Between the World and Me című regénye, valamint Paul Peatty The Sellout című szatírája közül választhatnak.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?