Nick Nolte ma 80 éves

Nick Nolte

Ma nyolcvanéves Nick Nolte Golden Globe díjas amerikai filmszínész. Futballistának készült, de iskoláiból hol féktelen viselkedése, hol rossz tanulmányi eredményei miatt többször is eltanácsolták, csalásért felfüggesztett börtönbüntetést is kapott.

Az egyetemről kibukva dolgozott munkásként, modellként, játszott vidéki színházakban és B kategó-riás filmekben. A szerencse egy évtizednyi küszködés után mosolygott rá, amikor 34 évesen megkapta a Szegény ember, gazdag ember című tévésorozat egyik főszerepét. Alakításáért Emmy-díjra jelölték.

A világsikert a 48 óra című akcióvígjáték hozta meg számára. A Hullámok hercegében Barbra Streisand oldalán nyújtott alakításáért 1991-ben először jelölték Oscar-díjra, és megkapta az Aranyglóbuszt. 1998-ban másodszor is Oscarra jelölték a Kisvárosi gyilkosság seriffjéért, és emlékezetes alakítást nyújtott Kurt Vonnegut Bajnokok reggelije című regényének filmváltozatában is. 2011-ben harmadszor jelölték az amerikai filmakadémia legrangosabb kitüntetésére a Warrior főszerepéért, de a gáláról ismét üres kézzel távozott. A sokoldalú, vígjátékokban és drámákban egyaránt bizonyító színész magánéletét sorozatos botrányok kísérték. 2018-ban Rebel (Lázadó)  címmel kiadta önéletrajzát. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?