Nemsokára magyarul is olvashatjuk Zelenszkij életrajzát

Volodimir Zelenszkij

Július elején jelent meg Volodimir Zelenszkij nagyszabású életrajza elsőként az Egyesült Királyságban. A Szerhij Rudenko tollából származó kötet az ukrán elnökről szóló első biográfia. A fordítás a magyar olvasók számára várhatóan augusztusban érkezik.

Az életrajzi kötet Zelenszkij egész életét bemutatja, a gyerekkorától kezdve, az előadóművészi karrierjén át egészen az elnökké választásáig, de a végén egészen Oroszország ukrajnai inváziójáig is eljut. A szerző harmincnyolc fejezetben meséli el Zelenszkij életútjának legfontosabb állomásait. Szerhij Rudenko egyébként politikai elemző, a kötet befejező részeit óvóhelyen írta az orosz invázió idején, mikor bomba- és rakétatámadások érték már az országot.

A kötet fülszövege úgy jellemzi Zelenszkijt, mint egy olyan embert, aki színészből, mindennemű politikai tapasztalat nélkül lett Ukrajna elnöke 2019-ben, „azzal győzve meg a választókat, hogy véget vet a mindent behálózó korrupciónak Ukrajnában, s egyúttal elhozza a békét. Az első cél megvalósításához vagy kevés volt az ideje, vagy ő sem tudott kikeveredni a korrupciónak abból a hálójából, amely oly sok mindent tönkretett már Ukrajnában az elmúlt évtizedekben, a második cél, a béke pedig hiú ábrándnak bizonyult.”

Magyarul a Helikon Kiadó gondozásában jelenik meg a kötet a jövő hónap folyamán, már előjegyezhető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?