Nem tudja, mihez kezdjen a hétvégén? Reneszánsz napok a Petőfi Csarnokban!

Budapest |

<p>Hétköznapi Reneszánsz címmel szervez hétvégi programot Budapesten a Petőfi Csarnok: szombaton a Vajdahunyadvárba, másnap a csarnokba várják az érdeklődőket a zenés, játékos rendezvényekre.</p>

Szombaton a Vajdahunyadvárban az autentikus zenéé lesz a főszerep, melyet a neoreneszánsz stílusban épült vár Károlyi-udvarára látogatók ingyen élvezhetnek - tudatták a szervezők. A London Times által is méltatott, bel- és külföldön egyaránt sokat koncertező Ewald Rézfúvós Kvintett reneszánsz toronyzenéket ad elő, a Kecskés Együttes tolmácsolásában megelevenedik Mátyás király udvarának zenéje, a Stella Kamarakórus korabeli szakrális dalokat szólaltat meg. A reneszánsz korát felelevenítő zenefolyam a Gabrieli Choir angol egyházzenei koncertjével zárul.

A vasárnapi programok szabadabb, játékosabb módon közelítenek a reneszánsz témájához: a Petőfi Csarnokban felállított játszóház többek között korabeli játékokkal, Leonardo da Vinci fejtörőivel és katedrális-építéssel várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Aki játék közben megéhezik, az Németh Attila "királyi szakács" jóvoltából belekóstolhat a reneszánsz kor legjellegzetesebb ételeibe.

A kerekeken guruló Ládafia Bábszínház előadását követően ismét a Kecskés Együttes muzsikája lesz hallható, melyet a "Te mit találnál fel, ami segítene a mindennapokban" című pályázat eredményhirdetése követ.

Az MTI-nek a szervezők elmondták, hogy a Fővárosi Önkormányzat által a Reneszánsz Év keretében meghirdetett idegenforgalmi pályázaton egymillió forintot nyertek, a támogatás a kétnapos rendezvény költségeinek nagyjából a felét fedezi. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?