Monográfia jelent meg Fischer Annie-ról

Budapest. A XX. századi magyar előadóművészet legendás alakja, Fischer Annie zongorművész (1914-1995) pályáját és különleges egyéniségét villantja fel a Klasszikus és Jazz Kiadó gondozásában napvilágot látott kötet. A könyvet Batta András, Gádor Ágnes, H.

Budapest. A XX. századi magyar előadóművészet legendás alakja, Fischer Annie zongorművész (1914-1995) pályáját és különleges egyéniségét villantja fel a Klasszikus és Jazz Kiadó gondozásában napvilágot látott kötet. A könyvet Batta András, Gádor Ágnes, H. Magyar Kornél, Molnár Szabolcs, Retkes Attila, Székely György és Tóth Anna szerkesztette. Mint a kötet beköszöntője tartalmazza: ezt a könyvet nem lehetett megírni, csak összeállítani. Mert ennek a könyvnek a megfoghatatlanról kell szólnia. Az emberről, aki hivatására kiválasztatott. A csodagyerekből világhírű művésszé lett asszonyról, aki zongorajátékával elbűvölt, felkavart, katarzist váltott ki. Akinek befelé élő személyisége ellentmondott rivaldafényben leélt életének.

A kötet nagy része az 1925-től 1994-ig ívelő pályafutás állomásait sorra vevő és értékelő egykori napilap- és folyóirat kritikákból, beszámolókból és interjúkból áll. Tóth Aladár, Lányi Viktor, Péterfi István, Pernye András, Kroó György, Kovács János és még számos zenekritikus, zenetörténész kísérte figyelemmel Fischer Annie pályáját, ezáltal a kötet révén nemcsak koncertkrónikát tanulmányozhatnak az érdeklődők, hanem a magyar sajtótörténet, a magyar zenekritikai irodalom legjavát olvashatják. A több mint 300 oldalas könyvben olvashatók visszaemlékezések is. ĺgy például Failoni Donatella, Schiff András, Várjon Dénes és Vásáry Tamás, valamint Fischer Annie egyetlen tanítványa, Csoba Tünde zongoraművész idézi fel a legendás előadóhoz fűződő kapcsolatát.

A kötetet csaknem 200 fekete-fehér fotó egészíti ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?