Kultúra

Meztelenség miatt félbeszakítottak egy nyilvános performanszt

Pozsony | Hatósági fellépésre félbeszakították két külföldi nő nyilvános művészi performanszát a szlovákiai Nagytapolcsány buszpályaudvarának aluljárójában, mert a szereplők néhány percig anyaszült meztelenül voltak láthatók a négyórás produkcióban.
MTI

2017. július 30. 18:11

Az izraeli Bar Altaras és a német Roni Katz Practices of Love című előadását egy regionális lap főszerkesztője, Ondrej Somodi jelentette fel közszeméremsértés címén. 
   
Az újságíró nemcsak a feljelentést tette meg, hanem írt is az előadásról, noha azt maga személyesen nem látta, csak az internetre felkerült fotókra reagált - mondta el Zuzana Godálová, az előadást szervező Nástupiste 1-12 művészcsoport vezetője.
   
A szervező szerint a performansz "költői, családi" módon szólt a társas kapcsolatokról, és nem volt benne semmi vulgáris. A rendőrség rendbontással gyanúsítja a fellépőket. 
   
Godálová azt mondta, hogy a rendezvényt előre bejelentették az önkormányzatnak és a rendőrségnek, és sehol nem emeltek kifogást ellene. A Nástupiste 1-12 gyakran rendez kulturális eseményeket az aluljáróban. 
   
A szervező ellentmondásosnak nevezte, hogy a Szlovákiánál vallásosabb Lengyelországban senkinek nem volt kifogása a meztelenséget is tartalmazó performansz ellen.
Önnek ajánljuk

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

A kreativitás és a belső vezér is hiányzott a DAC-ból

Válek Iván Nemesócsa régi-új polgármestere

Több tízezren követelték az abortusz teljes betiltását Pozsonyban

Kočner meg akarta akadályozni a Rusko elleni nyomozást

Részeg sofőr okozott balesetet Pozsony belvárosában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?